shareit

MTV обяви Stranger Things за шоуто на годината

| от chronicle.bg |

Филмът „Красавицата и Звяра“ и сериалът „Странни неща“ (Stranger Things) на Нетфликс са големите победители на 26-ата церемония по връчването на филмовите и телевизионните награди на MTV, след като спечелиха по две отличия, предаде БТА, позовавайки се на АП.

„Странни неща“ бе обявен за шоу на годината, а участничката в актьорския му състав Мили Боби Браун – за най-добър актьор в шоу.

„Красавицата и Звяра“ спечели отличието за филм на годината, а снималата се в него Ема Уотсън – приза за най-добър актьор във филм. Тазгодишните награди ще се запомнят и с това, че бе въведена политика за премахване на разграничаването между двата пола, като мъже и жени се съревноваваха заедно в актьорските категории.

„Актьорството е свързано с превъплъщаване в нечий образ и това не изисква разграничаване в две отделни категории“, заяви Уотсън, докато приемаше наградата си на церемонията.

Наградата за най-добро дуо бе присъдена на Хю Джакман и Дафни Кийн за филма „Логан“. Отличието за най-добър злодей спечели Джефри Дийн Морган за сериала „Живите мъртви“, а наградата за най-добра целувка – Ащън Сандърс и Джарел Джером за филма „Лунна светлина“. Призът бе връчен на Сандърс и Джером от Алисън Уилямс и Лил Рей Хауъри, които си партнират в „Get Out“ (Излез).

Новоучредената награда за най-добра борба със системата получи филмът „Скрити числа“, описващ историята за екип афроамерикански математички, които са имали важна роля за НАСА при осъществяването на ранните й космически програми.

Актьорският състав на поредицата „Бързи и яростни“ бе отличен с наградата Поколение. Приемайки отличието, Вин Дизел благодари на поколението фенове, които харесаха „тази мултикултурна поредица, в която не е важно какъв е цветът на кожата ти, нито в коя държава си роден, след като сме едно семейство“.
Церемонията се състоя залата Шрайн одиториъм в Лос Анджелис.

 
 
Коментарите са изключени