shareit

„Моят Буда е пънкар“ започва околосветско кинопътешествие

| от chronicle.bg, по БТА |

С единствената прожекция на „Моят Буда е пънкар“ тази вечер от 19.00 ч. в Културния център G8 започва околосветско кинопътешествие. Преди филма организаторите от сдружението „Позор“ – Здравко Григоров и Ангел Хаджийски, ще разкажат за своите приключения в Мианмар, съобщават от екипа.

Панорамата „Кино за пътешественици“ ще продължи до 13 август – в G8 и Евро Синема.

„Моят Буда е пънкар“ търси отговор на въпросите какво се получава от симбиозата между будизъм и пънк, какви са последствията от дългогодишната военна диктатура в Мианмар, как се отразява на младите зараждащата се ъндърграунд култура. Филмът предлага близки срещи с местните хора, културата и традициите им, градската среда и красивата природа на Мианмар.

Другото премиерно заглавие в програмата е американската суперпродукция „Да нагазиш в Ниагара“, в която екстремни каякари подготвят своя скок от Ниагарския водопад. Голяма част от снимките са правени от хеликоптер и кадрите карат зрителите да потреперват пред величието на водопада и смелостта на авантюристите, отбелязват от екипа.

Сред специалните събития по време на панорамата е и вечерта за Индия на 9 август в Културния център G8. Георги Христов и Никола Кирилов ще разкажат за своя дългогодишен опит като водачи из индийските земи. Зрителите ще могат да разговарят с двамата преди прожекцията на „Открий отново Индия“.

„Кино за пътешественици“ ще покаже 20 филма, заснети в различни краища на света. Зрителите ще пътешестват както из любими дестинации като Неапол, Истанбул, Делхи и Маракеш, така и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, смразяващите върхове на Тян Шан и безкрайната пустош на Австралийската пустиня.

Билети има на касите на G8 и Евро Синема. Цената за ексклузивните прожекции – „Моят Буда е пънкар“ и „Да нагазиш в Ниагара“, е 8 лв., а за всички останали филми е 7 лв. За учещи и пенсионери има намаление

 
 
Коментарите са изключени