shareit

Момичето от Interstellar: преди, сега и утре

| от chronicle.bg |

Уолт Дисни привлече изгряващата звезда Маккензи Фой да изиграе Клара в последната адаптация на балет-приказката „Лешникотрошачката“.

Фой, която проби с ролята си на дъщерята на Матю Макконъхи в лентата на Кристофър Нолан „Интерстелар“, ще играе заедно с Мисти Копланд – първата чернокожа балерина, която изигра ролята на Одилия/Одета в „Лебедово езеро“.

Маккензи Фой

Проектът за филма е наречен „Лешникотрошачката и четирите кралства“. Той е базиран на класическата приказка „Лешникотрошачката и царят на мишките“ от 1816г., написана от Ернст Теодор Амадеус Хофман, в която Клара (Фой), е задължена от своите родители да се грижи за Коледната играчка „кукла – лешникотрошачка“, която оживява и побеждава злия цар Мишка със седем глави.

През 1892г. приказката е адаптирана за балет от Чайковски и хореографите Мариус Петипа и Лев Иванов. „Лешникотрошачката” на Чайковски се е превърнало в едно от неговите най-известни произведения, особено частите включени в сюитата.

Новата филмова адаптация ще бъде дело на шведския режисьор Ласе Халстрьом, а сценарият е написан от Ашли Пауъл.

Докато чакаме лентата да се появи по кината, разгледайте галерията, за да научите кое е това красиво момиче, което омая феновете на Interstellar.

 
 
Коментарите са изключени