shareit

Мили Боби Браун: Щастливото число 11

| от |

Ако случайно сте пропуснали едно от задължителните телевизионни заглавия на вече отминаващия летен сезон, то има шанс да сте изпуснали и една от големите му звезди, които набират все повече популярност.

Сериалът е Stranger Things, а персонажът е малката слабичка Единайсет, накратко Ел – момиче с момчешко излъчване, което не говори много, има „специални способности“ и е с бръсната, като на американски войник, глава.

Малко след старта на шоуто Единайсет моментално се превръща в неговата голяма звезда и център. А 12-годишната Мили Боби Браун изгрява на небосклона на известните, като неговото най-важно откритие.

Родена в красивата Малага, Испания, Мили всъщност е истинска британка – от акцента си до държането. Когато е на 7 обаче, родителите й се местят в Орландо, където малката Мили започва да ходи на уроци по актьорско майсторство „за уикендите, за да убия времето и скуката“, както казва тя в едно свое интервю.

Забелязана, че притежава талант, с какъвто малко деца в Холивуд могат да се похвалят, Мили е изпратена при най-добрите агенти на деца-звезди в Лос Анджелис.

С днешна дата родителите й твърдят, че това е било изключително лесно решение за тях – да дадат „зелена светлина“ на таланта на дъщеря си, но едва ли е точно така, при положение че по онова време Мили е само на 8. И въпреки това на 9 години тя вече се снима в първото си шоу – Once Upon a Time in Wonderland, където играе младата версия на Алиса.

Трябва да минат обаче още няколко години, за да може звездата на малката Мили да блесне по-ярко. Братята Дъфър – създателите на Stranger Things – я забелязват в ролята й в хорър сериала на ВВС Intruders. Поканата за кастинг и впоследствие ролята на Единайсет идват малко след това.

Мили сама решава, че трябва да обръсне дългата си коса, за да изиграе малкото странно момиченце в света на Stranger Things. А видеото как го прави беше публикувано по-късно в акаунта й в Instagram.

Мили се превръща в големия център, в ядрото на Stranger Things. Тя става неговата най-ярка звезда, не само заради неконвенционалния си външен вид, но и заради очевидния талант, който притежава и който всички нейни почитатели се надяват да развива в индустрията, а не да последва съдбата на близо 70% от децата-звезди, която машината за кино и поп-култура обича да произвежда.

Мили и визията й в Stranger Things предизвикаха дори полемика на теми дали Холивуд не харесва момичета с момчешко излъчване, дали тя е толкова добра или просто ролята й пасва като ръкавица и прочие… Все още е рано да се говори за каквото и да било, при положение, че Мили съвсем наскоро навърши 12 години. Косата й вече расте със скоростта, с която и популярността й в Холивуд и в социалните мрежи. Очакваме я във втори сезон на Stranger Things, по който вече се работи, а скоро и надявам се, в други продукции на голям екран.

Мили определено е Lucky number Eleven или „щастливото чисто единайсет“ и изпълнението й на Ел заслужава адмирациите, които получава. Докато я чакаме да блесне по-ярко, в галерията горе сме събрали някои нейни момента – от малкия екран и от социалните мрежи.

 
 
Коментарите са изключени