shareit

Мерилин Монро на 91?

| от Дилян Ценов |

Образът й е един от най-изкуствено направените в историята на Холивуд. Видът й преди и след славата е коренно различен. Цветът на косата, прическата, скулите, дрехите, бенката – всичко се променя, за да създаде образ, който се продава.

Превръща се в идол за поколения напред. Изгасва внезапно на 36 години през 1962 г., за да остане в историята като секссимвол, жена за подражание, красавица, чиято усмивка не залязва никога.

Това е Мерилин Монро. Момиче от малко семейство, с големи мечти и амбиции, което стига до върха на славата и остава завинаги на него. Някои отричат красотата й, други я боготворят. Но едно няма как да се скрие, и тази легенда го има и преди, и след като си слага прочутата изкуствена бенка – магията. Чарът, съблазънта, всичко, което е неуловимо за ръцете и погледа, но се усеща като трептене във въздуха с други сетива. Това те кара да обикнеш Мерилин Монро.

Но какво е тя всъщност? Актриса? Секссимвол? Наркозависима? Душевно болна? Или просто лицето от дамските чанти, калъфите за телефон, обувките и какви ли стоки още не, от които съвременното поколение я познава? Не. Тя е много повече от всичко това.

Норма Джийн Бейкър е родена на 1 юни 1926 година. Aко беше жива, тази седмица щеше да навърши 91 години. Някак не можем да си го представим, защото тя ще остане завинаги сладката Шугър от „Някои го предпочитат горещо“. Нека си припомним коя е Мерилин Монро (вижте в галерията горе).

 
 
Коментарите са изключени