shareit

Матю Макконъхи: колко е голям един актьор на 47

| от chronicle.bg |

Онова момче с руси къдрици и изпъкнали мускули, което беше Матю Макконъхи в ерата на романтичните комедии, отдавна го няма. Лошо за жените, хубаво за киноманите. Като жена ненавиждам заклеймяването на красивите мъже за лоши актьори и затова изключително се радвам, когато очевадни красавци като Брад Пит, Леонардо ди Каприо и Матю Макконъхи се докажат като качествени, автентични актьори, печелят статуетки „Оскар“ и бягат от славата на сладникави момченца.

Матю е типичен пример за това как красотата не пречи на таланта, можем да си отдъхнем. До 2013г. той участваше както в някои задължителни за гледане продукции като „Адвокатът с Линкълна“ и „Време да убиваш“, така и в глуповати романтични комедии от типа на „Как да разкараш гаджето за 10 дни“ и „Сватбеният агент“. 2013г. нещо се случи и това нещо се казва „Клубът на купувачите от Далас“. Нито спомен от красивото тяло и лъскавата коса на любимеца на момичетата. Във филма, с който печели първата си статуетка „Оскар“ видяхме Макконъхи в ролята на болния от СПИН, тежащ не повече от 40кг електротехник Рон Уудруф и това промени хода на кариерата на Матю завинаги. Последваха участията му в сериала „Истински детектив“ и „Интерстелар“, които бетонираха факта, че сезонът на романтиката и красотата за Макконъхи е приключил.

Днес този толкова специален тексасец, който английска, ирландска, шотландска, шведска и немска кръв, навършва 47 години и това е един добър повод да направим галерия с най-запомнящите се негови роли: както добрите, така и лошите. А утре и вдругиден са събота и неделя и ако сте пропуснали да гледате нещо с Матю Макконъхи, поправете се.

 

 
 
Коментарите са изключени