shareit

Малко известните роли на Бенедикт Къмбърбач

| от |

Висок 1.83 см, със специфично лице, чаровна осанка и голям талант, Бенедикт Къмбърбач е един от онези актьори, които трябва да гледате със сигурност.

Този класен британски екземпляр много скоро ще се влее с цялата си сила, мощ и талант в редиците на свръх комерсиалното кино с ролята на доктор Стрейндж в най-новата адаптация по комикс от света на гиганта на графичните романи Marvel.

„Доктор Стрейдж“ е най-амбициозната продукция от комикс киното до момента. Натъпкан до пръсване с наистина големи и важни звезди, носители на Оскари или потенциални такива, той иска да придаде висш статус на една от наистина малко известните истории от комикс вселената си. Освен Къмбърбач в главната роля до него застават Тилда Суинтън, Чиуетел Еджиофор, Рейчъл Макадамс, Мадс Микелсен и кой ли още не, който тепърва ще се превърне във важна и скъпа звезда на комерсиалното кино.

Бенедикт от своя страна се е превърнал в мократа фантазия на 80% от жените, във важен обект на успешните продукции и същевременно в талантлив представител на висококласното кино, за когото е въпрос на време да получи важна награда – вече има едно „Еми“ и номинация за „Оскар“.

Той играе еднакво добре в театъра, киното и телевизията. Разположил е удобно дългото си слабо тяло и сините си очи във важни продукции на модерната поп и кино култура и играе със замах.

От модерен Шерлок Холмс до Ричард III Къмбърбач е комерсиален и бутиков едновременно. Никой не знае как го прави, но той някак успява. И придава тежест и класа на продукциите, в които се появява. Преди главоломния успех да го залее след появата „Шерлок“ Бенедикт има дълъг и приятен път в модерното кино. Всички сте го гледали в „Игра на кодове“, „Стар Трек“ и „Хобит“, но малко хора знаят не толкова известните му роли, в които той е все така величествен.

В навечерието на излизането на „Доктор Стрейндж“, чиято премиера е на 4 ноември, ние сме събрали някои не толкова известни роли на Бенедикт Къмбърбач, в които може и да не го помните, може би защото в някои от тях е рус, но си заслужава да видите.

В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени