shareit

Лора Дърн се впуска в изследване на мрачни спомени в „Приказката“

| от chr.bg |

Някои приказки разкриват потискани спомени, които не позволяваме да излязат наяве, но една от ролите на приказките е да са поучителни и да дават пример за това, кое е правилно и морално и кое не. В новия пълнометражен филм на HBO „Приказката“ Дженифър Фокс (изиграна от Лора Дърн) започва да се рови в спомените си, когато е принудена да си припомни първата си сексуална връзка. Оригиналната продукция на HBO е базирана на биографични преживявания на режисьора на филма Дженифър Фокс и разказва реални събития от живота й, в които тя установява доколко спомените от детството й са истина.

Актьорският състав на драмата “Приказка” включва Лора Дърн (носител на Еми за „Големите малки лъжи“ на HBO; номинация за Оскар за „Моето приключение в дивото“), Франсис Конрой (номинирана за Еми за „Два метра под земята ООД“ на HBO), Елън Бърнстейн (носител на Оскар за „Алис не живее вече тук“). Филмът е и последното участие на актьора, познат и от „Семейство Сопрано“ – Джон Хърд, който почина миналата година.

1 © 2018 HBO, Inc. All rights reserved

Историята започва с появата на Дженифър – журналист и професор, която живее в Ню Йорк с гаджето си. Един ден получава обаждане от майка си, която й разказва как е намерила разказ, който Дженифър е написала, когато е била 13-годишна. В него става дума за сексуалната й връзка с двама треньори от конна база. Докато чете написаното от собствената си ръка преди близо 40 години, Дженифър осъзнава доколко е изкривила спомените си, за да се чувства добре с тях. Разтърсена и озадачена от разминаването на истината с това, което си спомня, тя решава да се срещне с треньорите от писмото си. Дженифър се връща в конната база в Каролина, където 13-годишното й „аз“ се събужда, за да й помогне да си спомни истинските събития, които са й се случили.

3 © 2018 HBO, Inc. All rights reserved

„Приказката“  е определяна от критиците като незабравима медитация за неуловимата природа на паметта. Писателят-режисьор Дженифър Фокс, чиито документални филми печелят международно признание за своята новаторска артистичност и непоколебима честност е носителката на награда Сънданс Фестивал и номинираната за Еми. Отличаващо за лентата е, че е вдъхновена и режисирана от един и същи човек – самата Фокс. „Приказката“ показва, как един режисьор смело преминава границите на конвенционалното разказване на истории, създава диалог между миналото и настоящето, за да илюстрира взаимодействието между паметта и травмата.

2 © 2018 HBO, Inc. All rights reserved

Премиерата на „Приказката“ по HBO GO е на 27 май, неделя. Гледайте и другите превъплъщения на Лора Дърн в заглавията, налични в онлайн стрийминг платформата – сериалът „Големите малки лъжи“ на HBO и филмите “Повторно преброяване“, „Приятен разговор“, „Просветлена“ и „Уилсън“.

 
 
Коментарите са изключени