shareit

Лимитираните сериали, които са по-добри от киното

| от chronicle.bg |

Формулата one-and-done в телевизията се оказва същинска златна и естетически красива мина.

Говорим за полето на лимитираните сериали, които можете да срещнете в различни преводни версии, но в същината си това са сериали, които обикновено имат 1 сезон с не повече от 10 епизода и нямат продължение, както може да е при останалите сериали. По-дълги са от минисериалите и по-къси от традиционните сериали.

Пакетът от епизоди, който е предварително определен, развива една сюжетна линия от началото до края и не оставя място за следващи сезони.

И понеже в момента сме свидетели на промяна по отношение на мястото на киното и телевизията в световен мащаб, решихме да насочим вниманието към тази група сериали. В последните години някои лимитирани продукции не просто ни впечатлиха, но накараха всички зрители да погледнат  на телевизията по нов начин. Няма да е пресилено да заявим, че някои от тези сериали сложиха киното в малкия си джоб. Като история, като реализация, на  места дори и като мащаб.

Ето няколко прекрасни лимитирани сериала според нас, които според нас са по-добри от киното, което винаги се е смятало за върхът в екранното изкуство… допреди тяхната поява. (вижте ги в галерията горе)

 
 
Коментарите са изключени