shareit

Кристен Стюарт е „кралицата на Кан“

| от chronicle.bg |

По червения килим на кинофестивала в Кан ще преминат носителките на награда „Оскар“ Джулия Робъртс и Джоди Фостър, но най-голям интерес при обявяването на програмата му привлякоха не те, а младата актриса Кристен Стюарт, която беше наречена „кралицата на Кан“ от организаторите, съобщава БТА.

Фестивалът в Кан ще започне на 11 май с прожекция на филма „Cafe Society“ на Уди Алън с участието на Кристен Стюарт. Американската актриса играе и във филма „Личен купувач“ („Personal Shopper“) на френския режисьор Оливие Асаяс, който е в конкурсната програма.

„Тя, един вид, е кралицата на Кан“ – каза директорът на фестивала Тиери Фремо на церемонията в Париж, на която огласи списъка на филмите, избрани за участие във фестивала.

Фремо и екипът му са изгледали 1869 филма, за да съставят списък от 49. 20 от тях са включени в основната конкурсна програма, чието жури ще бъде председателствано от режисьора Джордж Милър.

Очаква се два филма да привлекат голямо внимание, въпреки че ще се представят извън конкурсната програма. Това са „ГДВ“ на Стивън Спилбърг по романа на Роалд Дал, и трилърът „Пулсът на парите“ („Money Monster“), режисиран от Джоди Фостър, с Джоржд Клуни и Джулия Робъртс в главните роли.

Докато Джулия Робъртс досега не е участвала в представян в Кан филм, Джоди Фостър ще бъде на фестивала за пръв път като режисьор.

 
 
Коментарите са изключени