shareit

„Колите 3″ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

| от chronicle.bg |

Анимацията „Колите 3″ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 53,5 милиона долара през дебютния си уикенд на екран.

Наблюдателите обаче отбелязват, че третият филм от касовата поредица „Колите“ на „Дисни“ и „Пиксар“ е най-слабо представилият си при излизането си на екран. За сравнение – „Колите“ и „Колите 2″ реализираха съответно 60,1 милиона долара и 66,1 милиона долара през дебютните си уикенди по кината.

След две седмици на върха в бокс-офиса филмът „Жената чудо“ отстъпи на втора позиция. Приходите от продукцията с Гал Гадот в ролята на амазонска принцеса възлизат на 40,8 милиона долара през третия й уикенд на екран.

На трето място с постъпления от 27,1 милиона долара е биографичната драма „All Eyez on Me“ за покойния рапър Тупак Шакур.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филмите „Мумията“ с Том Круз и „47 метра надолу“ („47 Meters Down“) с Манди Мур. Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 13,9 милиона долара и 11,5 милиона долара.

 
 
Коментарите са изключени