shareit

Когато Тилда Суинтън играе 82-годишен мъж в „Suspiria“

| от chronicle.bg |

Тилда Суинтън е една от най-характерните актриси в киното и истинска царица на епизодичните роли. Знаем, от дългата й кариера, че обича да приема предизвикателства, но тя продължава да ни изненадва. Този път става въпрос за филма на Лука Гуаданино, Suspiria, който очакваме да излезе този месец.

Освен в една от главните роли на филма, актрисата потвърди, че влиза в ролята и на 82-годишния психиатър д-р Джоузеф Клемперър.

В продължение на месеци Amazon Studios и състава на филма твърдяха, че ролята ще се изпълнява от актьор на име Люц Еберсдорф, а Суинтън дори е чела реч от името на мъжа на кинофестивала във Венеция. Истинската самоличност на Еберсдорф, Суинтън разкрива в интервю за The New York Times.

Определено, бих казала, в името на забавлението“ отговаря актрисата, когато я питат защо е поела ролята.

Най-голяма заслуга за превъплъщението на Суинтън има филмовият гримьор, Марк Кулиър. Двамата работят заедно и в прекрасния филм на Уес Андерсън, „Гранд хотел Будапеща“, където Суинтън се превъплъщава във възрастна дама, чийто образ граничи с карикатурата.

Гримът за ролята на Кемперър е отнемал близо 4 часа на ден. За да бъде максимално автентична обаче, Тилда Суинтън е поискала от Кулиър да изработи за нея мъжки репродуктивен орган.

А ето това е тя в другата си роля във филма – учителката, която води групата в танцовото училище, където постъпва героинята на Дакота Джонсън.

Screen-Shot-2018-08-28-at-10.17.52-AM

Как да не обичаме още повече тази жена, след поредното й превъплъщение?!

Остава да очакваме с нетърпение 2 ноември, когато е световната премиера на „Suspiria“.

 
 
Коментарите са изключени