shareit

Кит Харингтън заменя меча с барут в „Gunpowder“

| от chronicle.bg |

Обратното броене до следващия и последен сезон на „Game of Thrones“ започна и на този етап е застинало на около 500 дни. Оказва се обаче, че ще видим още от Джон Сноу (или поне от Кит Харингтън) много по-скоро.

„Gunpowder“ е минисериал на BBC за похищението на британския парламен през 1605 година, чиято цел е била да убие крал Джеймс I. Кит няма да бъде човекът, запалил фитила – Гай Фоукс, а умът зад плана, Робърт Кетсби.

 

 

Всички помним думите “Remember, remember the fifth of November” от филма „V for Vendetta“ на Алан Мур. Датата 5 ноември е наречен Денят на Гай Фоукс и се празнува с палене на огньове и фойерверки. Кетсби обаче е инициаторът на цялото предприятие и затова именно той ще бъде на фокус в минисериала.

Самият Кит Харингтън, койтои развива телевизионния проект заедно с Ронан Бенет и Даниел Уест, е потомък на истинският Кетсби – по майчина линия.

И не само това – негов предшественик, по бащина линия този път, е присъствал, когато главата на Фоукс е била забучена на кол и манифестирана по улиците след екзекуцията му.

 
 
Коментарите са изключени