shareit

Кийра Найтли е очарователна в първия трейлър на „Колет“

| от chronicle.bg |

Кийра Найтли ще бъде все по-споменавано име в идните месеци. Причината за това е нейният следващ филм, биографичният „Колет“, който беше показан за първи път на фестивала Sundance по-рано през годината. Критиците го посрещнаха повече от добре, а сега е време и публиката да се запознае с него, благодарение на трейлъра, който Bleecker Street пуснаха вчера. Според някои на хоризонта се появява сериозен претендент за „Оскарите“ догодина.

Сидони Габриел Колет е една от великите жени на ХХ век. Писател, който побеждава мъжете в собствената им игра и спомага за създаването на т. нар. модерна жена. Полетът й към славата се осъществява в началото на миналия век, когато за човечеството е немислимо жена да пише романи, още по-малко да дава свобода на сексуалните си желания, открито да демонстрира връзките си с други жени или независимостта си. С помощта на своя съпруг издател, Колет публикува първия си роман под негово име. Много скоро истината излиза наяве и жената, създала Клодин (нейната героиня) става едновременно обект на възхищение и презрение.

С този сюжет се захваща режисьорът Уош Уестморланд („Stil Alice“), а Кийра Найтли влиза в трудната роля на Колет, а нейният съпруг Уили е игран от Доминик Уест. Сюжетът разказва за това как след продължителни преговори издателят Уили, убеждава съпругата си да напише роман, който да излезе под неговото име. Полуавтобиографичният роман и останалите от поредицата (за младото и разкрепостено момиче Клодин) се превръщат в сензация сред висшето общество на Париж. Успехът обаче внася усложнения във връзката между двамата, в живота на самата Колет, обърква сексуалността й и донася не малко щети върху личността й.

Сценарият е дело на Уестморланд, Ричард Глейцър, Ребека Ленкиевич, а към Найтли и Доминик Уест се присъединяват Дениз Гоу, Фиона Шоу и Елинор Томлинсън. Премиерата на „Колет“ е на 21 септември. Ето и първият обещаващ трейлър, дълъг близо 3 минути, за наше щастие.

 
 
Коментарите са изключени