shareit

Как Мила Йовович за малко не се отказа от „Заразно зло“

| от chronicle.bg |

С излизането на „Resident Evil: The Final Chapter“ историята на Алис Маркус приключи. Франчайзът стана един от най-успешните филмови адаптации на видео игри в историята. Той също така превърна Мила Йовович в супер звезда още с първия филм от 2002 година.

Оказва се обаче, че актрисата за малко не е отказала участието си във филма. Причината е преработка на сценария, която дава всички яки моменти на Рейн (Мишел Родригез). Наскоро Йовович разказа за дилемата си подробно:

„За малко да не участвам във филма. По това време снимах нещо друго и Пол (режисьорът Пол Андерсън) беше наел Мишел Родригез за ролята на Рейн. Тя точно беше приключила с „Girlfight“, за който се твърдеше, че ще спечели Оскар. Тогава тя беше много секси, а моят сексапил беше вече на 4 години. Затова Пол пренаписа сценария за Мишел.“

Пренаписването не се харесва на Йовович, защото то дава на Рейн всичките яки екшън сцени и убиване на зомбита и представя Алис просто като спътник. Преди снимките да започнат Мила сяда с Пол Андерсън и го принуждава да да преразгледа отново сенария. Това се случва и в крайна сметка Рейн и Алис си разделят екшън сцените поравно.

А в живия живот Пол Андерсън става съпруг на Мила Йовович.

Тя каза още, че не крие негодувание за това, че в крайна сметка тя става лице на франчайза, а Мишел Родригез трябва да намери убежище в „Бързи и яростни“. И двете са едни от най-иконичните актриси в света и затова е интересно да видим как са играли заедно преди това да се случи.

Въпреки, че историята приключи, това не е краят на „Заразно зло“. Режисьорът Джеймс Уан в момента снима римейк на някой от филмите, който ще поеме в съвсем различна посока. Каквото и да прави, нека да раздели екшън моментите поравно, за да няма излишни проблеми.

 
 
Коментарите са изключени