shareit

„Историята за Бог с Морган Фрийман“

| от chronicle.bg |

Всички си задаваме въпросите откъде идваме, има ли Бог, добър ли е той или лош, какво се случва след смъртта.

Отговорите на тези въпроси търси поредицата от шест епизода „Историята за Бог с Морган Фрийман“ на National Geographic Channel и Revelation Entertainment.

На 10 април 2016 г. (неделя) от 20:55 часа National Geographic Channel ще излъчи премиерата на продукцията у нас.

В опит да намери обяснение за вярата на хората в Господ, световноизвестният актьор и носител на „Оскар“ Морган Фрийман се отправя на пътешествие до най-важните религиозни средища по света. Стига до Стената на плача в Йерусалим, до Дървото Бодхи в Индия, храмовете на маите в Гватемала и египетските пирамиди. Отправя се и към Чатал Хююк – най-добре запазеният неолитен град от 7500 пр.н.е., открит в Турция. Потапя се в религиозни ритуали и се подлага на тестове в научни лаборатории, за да разбере как границите на невронауката се пресичат с тези на вярата.

„Историята за Бог с Морган Фрийман“ ще ни покаже как религията се е развила с напредването на цивилизацията и обратното – как самата тя е оформила обществото. Всеки епизод ще търси отговорите на различни въпроси. Ето и заглавията на различните епизоди, които чакаме с нетърпение:

1. Сътворение

2. Кой е Бог?

3. Защо съществува злото?

4. Случват ли се чудеса?

5. Апокалипсис

6. Отвъд смъртта

„Само за няколко месеца обиколих близо 20 града в седем държави, търсейки отговори на големите религиозни мистерии“, казва актьорът по повод предстоящата поредица.

„Призовах към молитва от джамия в Кайро; взех уроци по медитация от будистки лидер от най-стария род на прераждащите се лами; разговарях за Галилео Галилей с главата на Папската академия на науките и изучих инструкциите за задгробен живот в Пирамидите. На някои места открих отговори. На други – още въпроси. Но разбрах едно – всички ние искаме да бъдем част от нещо по-голямо от нас. И със сигурност сме част от него“.

 
 
Коментарите са изключени