shareit

Хю Джакмън: най-великият шоумен на 50

| от chronicle.bg |

Хю Джакман е от онези рядко срещани актьори с много и различни лица. Много, различни, красиви.

За любителите на комерсиалното кино Джакман е Върколака в девет от десетте филма за Х-Мен. Способността му да реже и кълца лошите момчета с острите си пръсти му помага да се намести място в касовите филми, а талантът и актьорската интелигентност, правят изпълнението му страхотно. Затова и Х-Мен има толкова фенове по света.

Бил е и достатъчно умен (или достатъчно късметлия) да работи с няколко забележителни режисьори днес – Дарън Аронофски, Кристофър Нолан, Дени Вилньов. Под тяхната режисура той изиграва най-забележителните роли на кариерата си, започнала през 80-те.

Пътят му към славата тръгва през 1988 г., когато влиза в ролята на Кърли в мюзикъла „Оклахома“. Това се случва в Лондон,  а две години по-късно младият Джакман дебютира на Бродуей с ролята на Питър Алън в мюзикъла „Момчето от Оз“. За тази роля получава награда „Тони“ през 2004 г.  Според критиците, най-добрата му роля е  тази на Жан Валжан в мюзикъла „Клетниците“ по романа на Виктор Юго.

Днес прекрасният Хю Джакман става на 50 години… Няма какво да му пожелаем освен да бъде здрав и силен и да продължава да ни радва така, както го е правил с ролите, които сме събрали в галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени