shareit

Хоакин Финикс може да влезе в ролята на Христос

| от chronicle.bg |

Актьорът Хоакин Финикс води преговори за снимките на предстояща филмова адаптация по книгата „Братята Систърс“ на Патрик де Уит, съобщава БТА.

Носителят на „Златен глобус“ може да се снима в черната комедия за братята Илай и Чарли Систърс, които са наети да убият златотърсач по време на Калифорнийската златна треска през 19-и век.

Ако сключи договор, Финикс ще работи заедно Джон К. Райли, който е копродуцент на уестърна, след като получи правата над едноименната книга малко след публикуването й през 2011 г.

Режисьор ще е французинът Жак Одиар, който миналата година спечели „Златната палма“ в Кан с филма си „Дийпан – съдбата на бежанеца“. Това ще е първият му англоезичен филм. Дата за излизането на „Братята Систърс“ на екран все още не е оповестена.

Актьорът води преговори и за втори филм, в който да влезе в ролята на Исус Христос.

Лентата ще разказва за Мария Магдалена, а Руни Мара вече е сключила договор за участие в снимките. Филмът ще бъде режисиран от Гарт Дейвис и през януари бе представен като автентичен и хуманен портрет на една от най-загадъчните и погрешно разбрани духовни фигури в историята. Въпреки че Финикс е проявил интерес към филма, все още не е ясно дали ще участва, тъй като графикът му зависи от преговорите за участие в „Братята Систърс“.

 
 
Коментарите са изключени