Горският пожар и пожарът от емоции в „Скъпи наследници“

| от chronicle.bg |

Огромният пожар, който се разразява в историята на „Скъпи наследници“, се оказва едно естествено продължение на бушуващите емоции, които жителите на малкото село изпитват.

Две двойки се изправят пред трудни дилеми – да направят ли компромис със собствените си чувства и да угодят на половинките си, рискувайки да живеят живот, който не са сигурни, че искат, или да бъдат егоисти и да последват сърцето си.

Съмнението, че Борис, в чиято роля е Орлин Павлов, не е напълно отдаден на връзката си и тайно изпитва чувства към Катя (в ролята е Даяна Ханджиева), тормозят младата му годеница Ани (в ролята Лорина Камбурова). Тя решава да потърси помощ от мистериозната съседка баба Злата (в ролята е Цветана Манева). „Насила да вземеш може, да дадеш не става“, са думите, които, за съжаление, не успяват да утешат „повелителката на конете“.

27398465_10214134664674880_668318919_o

Самата Ани обаче също не е сигурна в собствените си чувства. Докато Борис се занимава с всичко друго, само не и на връзката им, годеницата му получава нужното внимание от плейбоя-лентяй Станислав (в ролята Петко Венелинов). Веднъж навил си на пръста, че ще успее да прилъже невинното момиче, той прави всичко възможно, за да я вплете в примката си. Откровени думи и признания, директен поглед, дори един неочакван мъжки удар, който му докарва разкървавен нос, започват да будят все повече интереса на „плячката му“.

Борис, от своя страна, също не е напълно наясно с житейската ситуация, в която се намира. Винаги вършещ докрай задачите, които си е поставил, този път той не е сигурен в избора си – Ани ли е жената, за която наистина иска да се ожени?

Еманципираната Катя също започва все по-често да си задава въпроси и да търси отговорите им. Изневярата на любимия мъж непростима ли е или трябва ли да се даде втори шанс в името на общото благо и под диктовката на „по-възрастните“. Дилемата й получава два коренно различни съвета – от майка й, че подобна постъпка няма оправдание и не може да бъде простена, и от баща й – че грешките трябва да могат да бъдат поправяни.

скъпи наследници

Койна Русева, която е в образа на леденостудената госпожа Милица Дочева, използва времето в Бели Вит, за да се изправи не само срещу враговете в родата, но и срещу тези в селото. Опитът й да подкупи Васко и да накара роднините си да изгонят Катя, удрят на камък. Все пак намира съмишленик в лицето на кметския наместник Цветан (в ролята Васил Калановски), който й обещава, че ще справи с „двамата селски идиоти“ Косьо (в ролята Георги Кадурин) и Иван (в ролята Вальо Танев). „Кой ти е отровил душичката?“, е въпросът, с който баба Злата се опитва да върне бизнес дамата към сладките й детски спомени, в които малката Мили е играла с домашните животни. От едно обичливо дете тя се е превърнала в злобна жена, която е изчезнала при първа възможност от селото.

скъпи наследници

Членовете на селското сдружение Косьо и Иван пък са готови на всичко, за да саботират новодомците и завинаги да ги изгонят от селото. В това число да организират протест пред дома им и да принудят Милица да се покаже гола пред половината село. Както и да опасат целия Бели Вит в камери и по подобие на творбата на Оруел „1984“, да следят всяка крачка на „софиянците“, с надеждата да ги хванат в гаф.

Наред с премислянето на тактики, Косьо и Иван се връщат и към младежките си години, когато до ранни зори са пиели, пеели и танцували до зори. Те се превръщат в звездите на купон в гората, който ги сблъсква с подпийнали младежи и една чаровна полугола брюнетка. „Може да сме дъртаци, ама още държим“, хвалят се един на друг застарелите купонджии.

скъпи наследници

След като за пореден път е получил прошка от съпругата си Венета (в ролята Ивана Папазова), Марин (в ролята Димитър Баненкин) се опитва да й покаже, че не е толкова черен, за колкото всички го смятат. Когато обаче един мъж е свикнал всички около него да изпълняват нарежданията му, трудно успява да си припомни какво е романтика. Само няколко минути и няколко стъпки в танц под акомпанимента на баладична музика, успяват да пренесат Венета извън пределите на кухнята. Самата тя прави опит да обръща повече внимание на собствената си женственост и на желанията си, но, за съжаление, ролята на пърхаща домакиня, „излъскала всеки ъгъл в къщата“, все още не може да бъде напълно заличена.

 
 

Почина сръбският певец Шабан Шаулич

| от chronicle.bg |

Кралят на сръбската музика, Шабан Шаулич, почина на 67-годишна възраст след сериозно пътнотранспортно произшествие.

Инцидентът се е случил в град Билефелд, в северозападната част на Германия, където той е имал концерт.

След инцидента Шаулич е откаран в болницата, където е починал въпреки усилията на докторите.

Очаквайте подробности

„Всяка дума е излишна. Напусна ни една легенда…“

 
 

Джа Рул планира нов фестивал, подобен на FYRE

| от chronicle.bg |

Рапарът и инвеститор в скандалния FYRE, Джа Рул, не е гледал документалните филми за музикалния фестивал нито на Netflix, нито на Hulu, което може би обяснява защо е решил да направи втори опит в тази посока. 

TMZ попита музиканта за мнението му относно документалките, които отразяват скандалния монументален неуспех на FYRE, последвалите съдебните проблеми, бившия организатор на събитието Били Макфарланд и живота му след след неуспеха. Джа призна, че цялото преживяване е било изключително болезнено за него и добави: „В хаоса обаче винаги се откриват нови възможности.“

Сега той работи върху мобилно приложение, Iconn, което прилича на приложението, създадено от Макфарланд. Целата е да направи фестивал, подобен на FYRE – но работещ. „FYRE е най-якият фестивал, който никога не се състои. Сега имам планове да създам Iconic, но не сте го чули от мен.“

1520603_320674_zoomed.0

Рул не разкри детайли за Iconn, но каза, че е „невероятна платформа“, създадена за хора на изкуството. „В известна степен е подобна на Fyre, но е отделна от фестивала. Различни екипи работят по платформата и по фестивала и така нататък.“

Джа Рул оправда факта, че не е гледал документалните филми като каза: „Аз го изживях, няма нужда да го гледам.“ През януари, когато и двете продукции бяха пуснати, той отговори иронично на публичните реакции: „Кефи ме как хората гледат една документалка и вече си мислят, че знаят всичко.“

„Сърцето ми се разби. Това беше нещо, което много исках да стане специално и невероятно, но нещата не се развиха точно така.“ 

Не е ясно кога ще се проведе Iconn Fest – и дори дали ще сепроведе. Съмняваме се обаче, че инфлуенсърите ще се навият да го рекламират.

 
 

Новото поколение Galaxy Tab: кога, къде, какво?

| от chronicle.bg |

С наближаването на премиерата на един от очакваните таблети на годината, Samsung обяви какво ще представлява моделът Galaxy Tab S5e – по-тънък, по-лек и проектиран с интелигентни функции.

Включвайки 10,5-инчов екран и увеличен капацитет на батерията, Galaxy Tab S5e е създаден за всякакви развлечения.

Със своя освежен дизайн, Tab S5e олицетворява практичността и стила. С тънкия 5,5 мм метален корпус и с маса от 400 грама, Tab S5e е портативен, издръжлив и разработен така че лесно да допълва начина на живот . Предлага се в  сребисто, черно и златно, а батерията ще издържа до 14,5 часа, в зависимост от употребата и настройките.

Tab S5e ви позволява поемането на пълен контрол над дигиталния свят на потребителя. Като първи таблет на Samsung, който разполага с новия гласов асистент Bixby 2.0, Tab S5e може да служи  и като център за управление на свързаните домашни устройства. Командата Quick Command позволява персонализирането на няколко действия с една команда –правейки гласовия контрол у дома по-бърз и лесен.

2. Samsung Galaxy Tab S5e Black back

Що се отнася до развлекателната функция на модела Tab S5e предлага 10,5-инчов безрамков Super AMOLED дисплей и 81,8% съотношение на екрана към тялото за подобрено изживяване при гледане.

Tab S5e ще притежава също и подобрен плътен звук, благодарение на своите QuadSpeakers, настроени с автоматично завъртаща се стерео технология за мощен, по-силен звук, който се адаптира към това как държите таблета (портрет или пейзаж).

Tab S5e  идва и с Dolby Atmos интеграция и звук от AKG, за потапящ 3D звук и балансирано аудио. С предварително инсталиран Spotify и безплатен премиум абонамент за до 3 месеца за нови потребители.

Tab S5e ще бъде достъпен на определени пазари, включително САЩ, Германия и други страни от 2-рото тримесечие на 2019 година. Продуктът се очаква на българския пазар през април тази година.

 
 

Играчка – плачка: как да се спасим от психопатите в дейтинг приложенията

| от Вучето |

Обвързани или не, няма значение, нормално е понякога да ви се иска малко филмов екшън, който да ви извади от зоната на комфорт и за разнообразие да има малко силни емоции вместо силни главоболия.

Абе с две думи, прави ви се прави секс, та две не виждате. За щастие вече не е нужно да чакате принц на бял кон или Николета Лозанова да се разведе, за да го получите. Инсталирате си Tinder, Grindr, ОКCupid или някое друго подобно приложение на телефона, купувате си ново бельо и когато се научавате бързо да отсявате грозните от поносимите и много готините с жест наляво или надясно.

И нека сексът с непознат да започне… сега! 

Разцъквате си в Тиндър, докато сте на работа. В офиса днес и без това нищо интересно не се случва. Проверявате си опциите за довечера. Тоя – не, тоя – не, тоя – ужас, как изобщо някои хора могат да имат такова самочувствие!, и изведнъж – опааа, здравей, сладур!

Сладурът захапва кукичката, разменяте си още няколко снимки, от по-приличните така, т.е. от рождения ден на племенника и по бански с приятелки на Кранево. Установявате, че и двамата обичате разходките из Витоша (макар че спестяваш факта, че навсякъде ходиш с колата, понеже те мързи), както и кучета (имаш две котки, но то е почти същото като да имаш едно цяло куче). Събират се достатъчно условия, за да се видите още тая вечер. Сладурът избира ресторант, ти одобряваш (макар че изобщо не си била там и после ще трябва да го търсиш в GoogleMaps) и да, часът на срещата те устройва напълно. Преди да си тръгнеш от офиса, минаваш през тоалетната, за да се позабършеш с мокри кърпички и да си облечеш новото бельо (носиш си го в чантата за всеки случай).

Вечерята минава фан-тас-тич-но, макар че на живо човекът изобщо не прилича на снимките в профила. За сметка на това пък издутината в панталона му показва, че освен голяма немска овчарка, както твърди, има и други големи неща. Ура. Нямаш търпение да ти свали новото бельо и да започне да се случва случайният секс.

В 11 без 15 вече сте в апартамент някъде в Банишора, в 11: 35 сладурът ви изнасилва, а в 11:42 ви удушава със собствения ви чорапогащник. Game over.

Не, това не е БГ вариант на “Американски психар”. Това е възможен сценарий на това как би могла да се развие среща за секс с непознат, когото сте открили чрез мобилно приложение. Независимо дали сте хетеросексуална жена, алфа мъжкар, гей или Извънземното на Спилбърг, хубаво е да знаете, че светът е голям и опасности дебнат отвсякъде. А психопатите, стокърите и насилниците не спят и много обичат да се спотайват в дейтинг аповете.

Ето няколко съвета, които е добре да вземете под внимание, ако не искате да станете нелепа жертва на собственото си либидо.

Питайте Google

Най-добрата отбрана е нападението, e казал Макиавели.  Ако беше жив и дейтваше непознати онлайн, великият философ и политолог,  щеше винаги да проверява хората преди да излезе с тях на среща.  Никога не приемайте за чиста монета информацията от профилите! Опитайте се веднага, след като се разговорите, да разберете дали истинското име на човека съвпада с това в профила. След това го пуснете в търсачката и си стискайте палци да не излезе някоя притеснителна информация.

Не споделяйте лична информация

Ако вече сте пробвали онлайн дейтинга, значи знаете, че в повечето случаи имате опция да си изпращате съобщения в самия сайт. Не си давайте личния си имейл адрес или си направете друг, специално за “тая работа”.

Нека ви виждат

Винаги си уговаряйте срещите на публично място. Важно е да ви видят с кого сте. Колкото повече свидетели, толкова по-добре. Особено за разследващите полицейски инспектори!

Не оставяйте напитката си без надзор

Гамахидроксибутинатът (GBR) и рохипнолът са вещества без цвят и мирис, които по традиция са използват от изнасилвачите, за да приведат жертвите си в безпомощно състояние. Знам, че не искате да вярвате, че някой, с когото сте излезли на среща, ще ви сипе наркотик в шардонето, но ако не се е случвало, сега нямаше да го споменавам, нали?

Въоръжете се

Разбира се, това не значи да разхождате с Барета М9, затъкната тарикатски в колана на джинсите. Един флакон с лютив спрей обаче винаги е добра идея. Особено на първа среща.

Не се оливайте

…с алкохол! Една-две бири или чаша вино, за да отпуснете нервите, няма да навредят, но когато алкохолът е в повече, той претъпява сетивата и гардът пада. А когато сте вързали кънките, на един опитен насилник ще му бъде още по-лесно да ви превърне в своя жертва.

Осведомете близък човек къде сте

Сигурно сте гледали филма “127 часа” и знаете какво се случи с младия търсач на силни усещания. Ако само героят на Джеймс Франко беше казал дори само на един човек, че отива да се катери по чукарите на каньона Блу Джон… Идеята в случая е същата. Препратете профила на човека, с когото ще излизате, на ваш доверен приятел или роднина. Може дори на съквартиранта, с когото постоянно се карате чий ред е да чисти банята. Важно е някой да знае с кого сте и къде ще се срещнете.

И може би най-важното от всичко казано дотук е да слушате вътрешното си чувство. Интуицията може да ви спеси много неприятности, стига да й се доверите. Не позволявайте привлекателният външен вид на непознатия и собственото ви сексуално желание да притъпят сензорите ви за опасност. Защото не винаги гложденето, появило се зад гръдната кост, е заради киселини от чилито на обяд!