Горският пожар и пожарът от емоции в „Скъпи наследници“

| от chronicle.bg |

Огромният пожар, който се разразява в историята на „Скъпи наследници“, се оказва едно естествено продължение на бушуващите емоции, които жителите на малкото село изпитват.

Две двойки се изправят пред трудни дилеми – да направят ли компромис със собствените си чувства и да угодят на половинките си, рискувайки да живеят живот, който не са сигурни, че искат, или да бъдат егоисти и да последват сърцето си.

Съмнението, че Борис, в чиято роля е Орлин Павлов, не е напълно отдаден на връзката си и тайно изпитва чувства към Катя (в ролята е Даяна Ханджиева), тормозят младата му годеница Ани (в ролята Лорина Камбурова). Тя решава да потърси помощ от мистериозната съседка баба Злата (в ролята е Цветана Манева). „Насила да вземеш може, да дадеш не става“, са думите, които, за съжаление, не успяват да утешат „повелителката на конете“.

27398465_10214134664674880_668318919_o

Самата Ани обаче също не е сигурна в собствените си чувства. Докато Борис се занимава с всичко друго, само не и на връзката им, годеницата му получава нужното внимание от плейбоя-лентяй Станислав (в ролята Петко Венелинов). Веднъж навил си на пръста, че ще успее да прилъже невинното момиче, той прави всичко възможно, за да я вплете в примката си. Откровени думи и признания, директен поглед, дори един неочакван мъжки удар, който му докарва разкървавен нос, започват да будят все повече интереса на „плячката му“.

Борис, от своя страна, също не е напълно наясно с житейската ситуация, в която се намира. Винаги вършещ докрай задачите, които си е поставил, този път той не е сигурен в избора си – Ани ли е жената, за която наистина иска да се ожени?

Еманципираната Катя също започва все по-често да си задава въпроси и да търси отговорите им. Изневярата на любимия мъж непростима ли е или трябва ли да се даде втори шанс в името на общото благо и под диктовката на „по-възрастните“. Дилемата й получава два коренно различни съвета – от майка й, че подобна постъпка няма оправдание и не може да бъде простена, и от баща й – че грешките трябва да могат да бъдат поправяни.

скъпи наследници

Койна Русева, която е в образа на леденостудената госпожа Милица Дочева, използва времето в Бели Вит, за да се изправи не само срещу враговете в родата, но и срещу тези в селото. Опитът й да подкупи Васко и да накара роднините си да изгонят Катя, удрят на камък. Все пак намира съмишленик в лицето на кметския наместник Цветан (в ролята Васил Калановски), който й обещава, че ще справи с „двамата селски идиоти“ Косьо (в ролята Георги Кадурин) и Иван (в ролята Вальо Танев). „Кой ти е отровил душичката?“, е въпросът, с който баба Злата се опитва да върне бизнес дамата към сладките й детски спомени, в които малката Мили е играла с домашните животни. От едно обичливо дете тя се е превърнала в злобна жена, която е изчезнала при първа възможност от селото.

скъпи наследници

Членовете на селското сдружение Косьо и Иван пък са готови на всичко, за да саботират новодомците и завинаги да ги изгонят от селото. В това число да организират протест пред дома им и да принудят Милица да се покаже гола пред половината село. Както и да опасат целия Бели Вит в камери и по подобие на творбата на Оруел „1984“, да следят всяка крачка на „софиянците“, с надеждата да ги хванат в гаф.

Наред с премислянето на тактики, Косьо и Иван се връщат и към младежките си години, когато до ранни зори са пиели, пеели и танцували до зори. Те се превръщат в звездите на купон в гората, който ги сблъсква с подпийнали младежи и една чаровна полугола брюнетка. „Може да сме дъртаци, ама още държим“, хвалят се един на друг застарелите купонджии.

скъпи наследници

След като за пореден път е получил прошка от съпругата си Венета (в ролята Ивана Папазова), Марин (в ролята Димитър Баненкин) се опитва да й покаже, че не е толкова черен, за колкото всички го смятат. Когато обаче един мъж е свикнал всички около него да изпълняват нарежданията му, трудно успява да си припомни какво е романтика. Само няколко минути и няколко стъпки в танц под акомпанимента на баладична музика, успяват да пренесат Венета извън пределите на кухнята. Самата тя прави опит да обръща повече внимание на собствената си женственост и на желанията си, но, за съжаление, ролята на пърхаща домакиня, „излъскала всеки ъгъл в къщата“, все още не може да бъде напълно заличена.

 
 

Почина първата съпруга на Владимир Висоцки

| от chr.bg |

Иза Висоцка, първата съпруга на легендарния руски поет, певец и актьор Владимир Висоцки, е починала на 82 години в Нижний Тагил, Свердловска област, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира Олга Анисимова, диектор на местния театър „Д. Мамин-Сибиряк“, където Висоцка работи до смъртта си.

„Иза Константиновна почина тази сутрин в 5, 30 часа. Тя до последно играеше в театъра“, сподели Анисимова.

Иза Висоцка е родена на 22 януари 1937 г. в град Горки, сега Нижний Новгород. Завършва театралната школа при „Немирович-Данченко“ към МХАТ.

 
 

С бира и вино към бащинството

| от chr.bg |

Бирата и виното са полезни за мъжете, които искат да станат бащи, защото подобряват качеството на спермата, съобщи в. „Дейли мейл“, позовавайки се на италиански учени.

Учените от Фондационе поликлинико в Милано са изследвали 323 мъже.

Ефектът се дължи на антиоксидантите в гроздето и на съединението хсантохумол в хмела, които предпазват клетките от увреждане.

Препоръчваното количество обаче е малко – около бутилка вино седмично, или няколко малки бири. То обаче може да е голяма утеха за мъжете с репродуктивни проблеми, на които обикновено забраняват всякакъв алкохол.

Допустимото количество алкохол е четири до седем единици седмично. Една алкохолна единица в Италия е 12,5 гр. Това са четири до седем бири от 330 мл.

 
 

Порно актьор иска да го погребат в ковчег във формата на пенис

| от chr.bg |

Британският порно актьор Джони Рокард си е поставил за цел да събере 5 хиляди британски лири, за да може да бъде погребан, когато умре, в ковчег по поръчка под формата на пенис.

Дългият 180 сантиметра ковчег ще бъде оборудван и с тестиси и ще може да бъде управляван с дистанционно. Джони обяснява, че иска да се раздели с този свят по възможно най-стилния начин. Именно поради тази причина той привидял в пенис-ковчега най-вярното решение.

И тъй като никой от гробарите не би желал да го изпрати в последния му път, носещ на рамо „дървен костюм“ под формата на мъжки член, Джони предвидил монтирането на хидравличен механизъм, който ще постави в ерекция ковчега по време на траурната церемония. Той ще бъде задействан с дистанционно.

Истинското име на г-н Рокард е Джони Ленгли и преди време той се включи в кметската надпревара за град Бристол. Бившият порно идол е сигурен, че събере нужните му средства, защото никой досега не е бил погребван във вътрешността на подобие на мъжки полов орган.

 
 

Тиндър е прекрасно място, не ми говорете глупости

| от |

Имам приятел, който си изтри Тиндъра. Три пъти. Сега пак има Тиндър – или поне скоро ще има, не съм го питал, но като гледам тенденцията…

Ако разпитате малко за приложението, разпространено мнение е, че се ползва за да си намериш човек за спане. Това мнение се гради на същите чисто човешки недостатъци, на които се гради и успехът на суеверията. Затова и за Тиндър, и за суеверията мога да кажа едно и също: Ако това беше вярно, може би щеше да е по-значително явление в обществото ни. Може би ако подковите увеличаваха късмета, щяхме да знаем. Може би ако влизаш в Тиндър и намираш секс, всички определено щяхме да знаем.

Тиндър е ефективен начин да бориш някаква самота без неудобствата на личен контакт, но с абсолютната възможност за такъв. Това е. Лошо ли е да си го дръпнеш на телефона? Не. Неприятно ли е да признаеш пред себе си, че би искал да си намериш някого, отколкото да седиш без никого? За много хора да.

Някои от тези хора искат да използват Тиндър, но имат чувството, че това моментално ще ги уличи в слабост (защото, нали, едва ли не, не са си самодостатъчни и не са абсолютно царствено недостъпни, което е голям срам, какво ще кажат хората???). Затова им трябва извинение: например че само ще изпробват апа да видят какво е и после ще напишат текст за него. Най-често само за 30 дни.

Ето, вие сте разумни хора, скъпи читатели. Вие можете ли да ми кажете нещо стойностно, което може да се постигне за един месец? 

Отговорът би трябвало да е „Не“. А да си намериш човек за крепка връзка е нещо стойностно. Това с експерименталното ползване е булшит от слаби хора. Не ги хокам, просто е гадно да гледаш чуждата слепота, дори да е само привидна. Аз, разбира се, може и да греша, но, по дяволите, точно сега е малко вероятно. Всички ни е срам да си признаем някакви неща пред себе си – комунистите ги е срам да си признаят, че не са толкова успешни, колкото други хора; особено вокалните хомофоби ги е срам да си признаят, че едни космати гърди между две здрави ръце ще направят съня им по-спокоен. Това може да е заради пагубната липса на окуражаване в обществото ни (за сметка на нетърпелива критика), а може и да не е, кой знае.

Както може би вече предполагате, аз си намерих половинка в Тиндър – живеем заедно, хубаво ни е и, да чукна на дърво (или да си купя подкова), изгледа, че ще става все по-добре. Естествено, аз може да съм ударил някакъв безобразен късмет и това вероятно няма да се случи на всеки. Като знам колко ми върви на карти, нищо чудно да си е късмет. А може и да се дължи на това, че седях в тъпия Тиндър по-дълго от един траур време. Всичко може, казвам ви само какво стана. Също не ме беше срам да си го сваля, като държа да отбележа, че не го свалих заради секса – млади сме, секс колко щеш.

Свалете си тъпия Тиндър. Това е болка за добро – като да отидеш на зъболекар. В началото е неудобно, но после може да се уредите цял живот.