shareit

Големите жени на малкия екран днес

| от Дилян Ценов |

В последните години телевизията доказа колко нетрайни са стереотипитие, които са неотменна част от историята на шоубизнеса от десетилетия насам.

Въпреки нарастващото недоволство на жените от отношението на кино и телевизионната гилдия към тях, не можем да отречем обаче, че интересът към тях се повиши (типично по американски). Разбира се търсеният момент на равнопоставеност с мъжете все още се намира някъде в необозримото бъдеще, но в последните години се натрупаха доста доказателства за това, че женските образи могат да „изнесат шоуто на раменете си“.

На телевизионния екран се появиха нови сериали, в който фокусът пада върху женски образи. Интересните сюжети, добрите актриси – изобщо всичко в тях ги прави образци в света на телевизията. Нека не забравяме, че именно телевизията възроди кариерите на немалко позабравени актриси (Джесика Ланг) и даде старт на нов етап в кариерата на други (Никол Кидман, Рийз Уидърспун).

Но какво е по-специалното в сериалите, които ще ви представим, кое ги издига над популярната напоследък и прекалено използвана тема за феминизма?

Ключът се крие в намирането на баланса – златната среда между предаването на желаното послание и правенето на това по интересен за зрителя начин.

Там, където това е направено с много вкус и е изпипано до последния детайл, там се създава добрия телевизионен продукт. За щастие на зрителите, предстои да виждаме все повече примери за това.

Най-добрите сериали от последните години, в които жените ще вземат дъха ви, можете да разгледате в нашата галерия.

 
 
Коментарите са изключени