shareit

Гари Олдман като Уинстън Чърчил и други известни личности на голям екран

| от |

Вчера в интернет се появи първата снимка на титаничния Гари Олдман в образа на Уинстън Чърчил. Той е в профил, тежи над 100 кг, има двойна, не, тройна брадичка и някъде там се подава задължителната пура.

Олдман ще изиграе известния държавен глава в биографичен филм, който трябва да се появи в края на следващата година и обхваща най-страшния период от политическата кариера на британеца – Втората световна война. Филмът е Darkest Hour, сценарият е дело на Антъни Макартър – сценаристът на „Теорията на всичко“ и на режисьора Джо Райт – човекът, филмирал „Изкупление“ и „Гордост и предразсъдъци“.

Олдман изглежда впечатляващо на първата си снимка/кадър от филма. Той наподобява толкова точно британския министър-председател, че чак е страшно. Но като цяло Гари Олдман, макар и нехаресван от Академията, е един пунктуален и като цяло великолепен актьор. От „Леон“ през „Хари Потър“ чак до „Приятели“ и „Дама, поп, асо, шпионин“, няма образ, който да е поел и той да не му пасва като ръкавица. Да не е плътен, истински, добре помислен и изигран.

Гари Олдман може и да скандалджия и копелдак в живота, но е един адски талантлив човек, който винаги си заслужава да бъде гледан. Във всичко, в което участва. Олдман е различен във всяка една от ролите си и хората често бъркат, когато го гледат. Дали това е той или не.

Darkest Hour е един от любопитните проекти, които очакваме през 2017-а. Не само заради интересното и динамично парче история, което обхваща, а и заради самия Гари Олдман.

Освен него, в класацията ни сме събрали още няколко финни и доста талантливи актьори, които са изобразявали известни исторически личности на голям екран. И са го правили дяволски добре.

В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени