shareit

Game of Thrones: Какво се случи с Аря Старк

| от chronicle.bg |

Внимание! Спойлери!

Шести сезон на сериала Game of Thrones се движи между ужасно бавни епизоди, в които всички се чудят какво се е случило с култовата поредица и такива, в които всичко се развива с главоломна скорост.

Осми епизод сякаш запази някакъв баланс между събитията. Един замък беше победен, една военна армада обсади друг, а Майката на драконите се появява дъкмо навреме. Междувременно любим герой отново се върна в играта.

Тя има име

Най-важното, което се случи в този епизод, беше разкриването на съдбата на Аря Старк. В предишната серия я оставихме да се скита по улиците промушена в корема и кървяща. Оказа се, че Старките не умират толкова лесно (Джон Сноу?). След като отказа да убие Лейди Крейн, Аря се възползва от медицинските й умения, след което в крайна сметка Лейди Крейн беше убита. Зловещата руса никоя така и не успя да убие Аря и се оказа търсеното лице в Дома на черното и бялото. Джакен Х`гхар много бързо й прости за убийството на неговата подопечна, а Аря остана с името си, обучена и на път към Вестерос.

Интересен момент в епизода беше и срещата между Джайм Ланистър и Бриен Тартска. Отношенията между двамата представляват странно приятелство, което прави всяка следваща тяхна среща интересно събитие. Те са от двата края на бариерата – Бриен ще остане вярна на Санса Старк, а Джайм не би предал Ланистър.

Джайм превзе Ривъррън, почти без да пролива кръв.

Планината вече не може да спаси Церсей

Ако майката на краля нямаше търпение да бъде изправена пред правосъдието на Върховния врабец, то една от причините беше възможността проблемът да бъде решен с дуел между Планината и…когото и да е. Тогава изходът на двубоя е ясен. Онова, което беше неочаквано, е върховното сливане на вяра и власт, което крал Томен прие да въплъти и по този начин – да гарантира присъда за майка си.

Хрътката

Сандор Клегейн търси мир и нов живот, но за него животът няма как да бъде мирен. Помните ли брадвичката, с която цепеше дърва в миналия епизод? Свърши му добра работа, но не за целите на мира.

Майката на драконите се завърна

Майката на драконите се завърна в Мирийн, но в много ключов момент. Варис напусна града, за да тръгне на север и да търси съюзници с кораби. Бихме предположили, че става дума за чичото на Теон Грейджой, но не можем да бъдем сигурни. Междувременно господарите се върнаха в Мирийн, за да си търсят робите със сила въпреки мирните преговори с Тирион Ланистър. Само Денерис може да се справи с тази ситуация. Все пак има дракони.

Още спойлери!

HBO разпространи заглавията на последните два епизода от сезона.

Те дават достатъчно спойлери, за да знаем какво ще се случи до края. Девети епизод ще носи името „Битката на копелетата“, което еднозначно и недвусмислено означава, че ще видим най-накрая сблъсъкът между Рамзи Болтън и Джон Сноу. Още преди началото на сезона беше ясно, че такава битка ще има, но тогава се знаеше, че Старк ще се изправят срещу Болтън, а животът на Джон Сноу висеше на косъма на спекулациите.

Последният епизод от сезона – “Ветровете на Зимата” – е намигване към предстоящата шеста книга от поредицата на Джордж Р.Р. Мартин „Песен за огън и лед“. Дори и това заглавие да ни намирисва на бели бродници, трябва да изчакаме епизодът да бъде излъчен, за да сме сигурни. Финалът ще бъде излъчен в България на 27 юни и серията ще бъде с продължителност 69 минути.

 
 
Коментарите са изключени