shareit

Game of Thrones е големият фаворит ден преди номинациите за „Еми“

| от chronicle.bg |

След успеха си на церемонията по връчването на наградите „Еми“ миналата година, сериалът Game of Thrones е фаворит и за тазгодишните отличия, чиито номинации ще бъдат оповестени утре.

Около 19 000-те членове на Американската телевизионна академия имаха на разположение две седмици през юни, за да направят селекцията си измежду над 8000 кандидатури, свързани с предавания, които са излъчени през миналите 12 месеца.

Фентъзи сериалът Game of Thrones на НВО се очаква отново да бъде коронясан след рекордните 12 приза, спечелени от него миналата година, включително за най-добър драматичен сериал.

През 2016 г. обаче е възможно да бъдат отличени нови сериали, като „Господин Робот“, спечелил „Златен глобус“ за драматичен сериал през януари, и „Народът срещу О Джей Симпсън“, който проследява историческия процес на състезателя по американски футбол от адвокатска гледна точка. Все пак утвърдени сериали, като „Имението Даунтън“, също ще бъдат сред фаворитите.

Надпреварата в категорията Най-добър актьор в минисериал или телевизионен филм ще е особено ожесточена. Брайън Кранстън, който е носител на 6 награди „Еми“, получи ласкави отзиви за ролята си в „До самия край“, посветен на бившия американски президент Линдън Б. Джонсън. Бенедикт Къмбърбач, Идрис Елба, Антъни Хопкинс също се очаква да получат номинации в тази категория, както и Бил Мъри и Джони Деп. В категорията за най-добър минисериал вниманието вероятно ще привлекат творби, посветени на расовото напрежение, като „Народът срещу О Джей Симпсън“, „Корени“ с Форест Уитакър, „Американско престъпление“ с Фелисити Хъфман.

Миналогодишните конкуренти за отличието в най-престижната категория – за най-добър драматичен сериал, тази година отново ще опитат късмета си. Става въпрос за „Имението Даунтън“, „Обадете се на Сол“, Game of Thrones, „Вътрешна сигурност“, „Къща от карти“, „Оранжевото е новото черно“.
Тъй като новите сезони на „Вътрешна сигурност“ и „Къща от карти“ създадоха впечатлението, че са по-добри от предишните, тези сериали вероятно ще получат номинации, докато „Имението Даунтън“ ще разчита на ореола си от предишния сезон – заяви телевизионният критик Даниъл Файнбърг пред hollywoodreporter.com. – След впечатляващия си втори сезон „Обадете се на Сол“ вероятно ще получи повече номинации в сравнение с миналата година, докато „Оранжевото е новото черно“ е уязвим, тъй като може да бъде преценяван не само като драма, но и като комедия.“

68-ата церемония по връчването на наградите „Еми“ ще се състои на 18 септември в Лос Анджелис.

 
 
Коментарите са изключени