shareit

Game of Thrones 8 може да се появи чак през 2019 г.

| от chronicle.bg |

Седми сезон на Game of Thrones се завръща в средата на юли, но за последния сезон може да се наложи да чакаме по-дълго. Програмният директор на HBO Кейси Блойс предупреди, че финалът на сериала може да бъде излъчен дори през 2019 година.

Пред „Ентертейнмънт Уийкли“ Блойс каза още, че това Game of Thrones да бъде направен максимално добре е първата цел на телевизията, а след това ще се мисли за сценариите на спинофите (продължения, които се развиват с различен сюжет от основните епизоди). „Няма да имаме ситуация, при която следващият сериал във вселената на Троновете да се създаде на гърба на този“, казва Блойс.

В началото на май от HBO обявиха, че имат планове за развиването на 4 сериала от вселената на Game of Thrones, с които да продължат сагата на Джордж Р. Р. Мартин. Сред сценаристите, заети с тази задача, е носителят на Оскар Брайън Хелгеланд, който работи заедно с Мартин по развиването на идеите.
Въпреки че първоначалната информация беше за 4 сериала от света на Вестерос, то Блойс изясни, че HBO разглежда пет възможности за продължение, от които ще бъде създаден само един.

„Летвата е поставена толкова високо, че се надявам да имаме едно шоу, което да я достигне“, каза Блойс, добавяйки, че сериалът ще разказва за събития от преди тези, описани в досегашните епизоди, а няма да продължава сюжетната линия след осми сезон.

Първоначално беше съобщено, че създателите на телевизионния Game of Thrones Д.Б. Уайз и Дейвид Бениоф ще бъдат продуценти на спинофа на сериала, но Блойс даде разяснения и по този въпрос. Двамата са избрали да останат на страна от проекта и да гледат сериала като фенове, без да се притесняват за въпроси около продукцията и сценария.

 
 
Коментарите са изключени