shareit

Гал Гадот влиза в ролята на легендарната Хеди Ламар

| от chronicle.bg |

Култът към „Златната ера на Холивуд“ съвсем не е отминал, показват последните години. Историите на няколко известни актриси, оформили облика и на днешното кино, бяха превърнати в сериали или филми, радващи се на огромен зрителски интерес. Бети Дейвис и Джоан Крауфорд са само две от тези имена. Предстои да видим Натали Дормър („Игра на тронове“) в ролята на Вивиан Лий в предстоящ сериал. Сега към списъка с актрисите, изиграли вечни икони от големия екран, се присъединява и Гал Гадот. 

Израелската актриса, превъплътила се в образа на комиксовата героиня Жената чудо в едноименния филм на Пати Дженкинс, се готви за ролята на една истинска легенда – екранната икона, интелектуалка и изобретателка Хеди Ламар, съобщава „Варайъти“.

Според изданието Гадот е в заключителния етап от преговорите с телевизия „Шоутайм“ да изиграе Хеди Ламар в лимитиран сериал, вдъхновен от живота и кариерата на холивудската легенда.

gettyimages-3170719-1
Хеди Ламар през 40-те години на ХХ век. Снимка: Getty Images

Дейността на Хеди Ламар извън киното, макар и засенчена от екранните й изяви, е далеч по-съществена. Актрисата има принос към разработка (явлението „скок в честотата“), използвана по време на Втората световна война, която впоследствие намира приложение в съвременните Глобална система за позициониране (GPS) и технология за безжичен интернет (Wi-Fi).

Ако преговорите завършат успешно, Гал Гадот не само ще се превъплъти в образа на Хеди Ламар, но и ще бъде сред изпълнителните продуценти на поредицата заедно със съпруга си Ярон Варсано, Сара Трийм („Аферата“) и Уорън Литълфийлд („Историята на прислужницата“, „Фарго“).

 
 
Коментарите са изключени