shareit

Гай Ричи ще снима мюзикъл за Аладин

| от chronicle.bg |

През последните години Дисни адаптира огромната си база от анимации в игрални филми. „Алиса в страната на чудесата“, „Книга за джунглата“, „Красавицата и Звяра“, а сега и „Аладин“.

Успехът на голяма част дава подов на Дисни да продължи. Очакваме „Мулан“, „Цар лъв“, а сега и „Аладин“, който ще бъде заснет от Гай Ричи.

Все още няма обявена дата за премиерата, но се очаква снимките да започнат това лято. Кастингът вече е в процес. Шон Бейли, президент филмова продукция в Дисни, разказва повече за „Аладин“.

„Гай прояви интерес да снима филм за Дисни и ние дълго обсъждахме идеята. Когато стигнахме до Аладин, той каза: „Моите истории са за улични играчи. Това знам да правя аз. А Аладин е класически уличен играч, който прави добро.“ Гай има своя версия на тази историята от собствения си живот. Искаме да правим тези филми различни. Идеята за енергичен мюзикъл по историята за Аладин в стил Гай Ричи е супер.“

Бейли разкри и очакванията към филма. Анимацията е един от най-силните на Дисни от десетилетието 1989-1999. Към „Красавицата и Звяра“ на Бил Кондън имаше подобни, ако не и по-големи очаквания. Според критици и фенове обаче филмът успя да ги оправдае.

„Ще се уверим, че договорът ни с публиката е спазен. Трябва да включим някои неща, които се очакват.“

 
 
Коментарите са изключени