shareit

Филм с Марго Роби и Никол Кидман среща сериозна пречка

| от chr.bg |

Пълният със звезди филм за Роджър Ейлс, бившият председател и изпълнителен директор на Fox News, от няколко месеца беше в процес на подготовка, а скоро щеше да започне и снимки. Неочаквано обаче продукцията ще се забави.

Проектът, в който участват Джон Литгойу, Шарлиз Терон, Никол Кидман и Марго Роби, в момента няма студио заради бюджетни проблеми.

Това обаче може да не продължи дълго. BRON Studios, които са създатели на „Fences“, „The Birth of a Nation“ и „A Simple Favor“, иска да съфинансира продукцията, а Focus Features, Amblin и Participant Media са в преговори да купят филма.

Той ще бъде за Fox News и в него Джон Литгоу ще играе Роджър Ейлс, който през 1996 година е нает от магната Рупърт Мърдок да управлява телевизията. Ейлс беше уволнен през 2016 година, когато няколко жени, включително Гретхен Карлсън и Мегън Кели, го обвиниха в сексуално посегателство. Малкълм Макдауъл ще играе Мърдок, а Кидман и Терон ще са съответно Карлсън и Кели.

Ролята на Марго Роби всъщност не е на реален човек, тя е на Кайла Пописил, продуцент от Fox. Режисьор ще е Джей Роуч от „Trumbo“, „Austin Powers“ и „Meet the Parents“, а сценарист е Чарлс Рудолф от „The Big Short“.

Към актьорския сериал се присъединява и звездата на Saturday Night Live Кейт Маккинън.

Жените във филма са на върха на кариерите си в момента. Никол Кидман спечели Златен глобус тази годината за „Big Little Lies“ и може да бъде номинирана за Оскар за предстоящия „Destroyer“. След Харли Куйн в „Suicide Squad“ и Тоня Хардинг в „I, Tonya“ ще можем да видим Марго Роби съвсем скоро в „Mary Queen of Scots“ и „Once Upon a Time in Hollywood“. Терон пък избухва в „Atomic Blonde“, а по-рано през годината събра овации и за „Tully“.

Когато административната част от филма се уреди, очакваме и дата на премиерата.

 
 
Коментарите са изключени