shareit

Филм на Флориан фон Донерсмарк ще представи Германия на Оскарите

| от chr.bg |

Пост-военната драма на режисьора Флориан Хенкел фон Донерсмарк „Never look away“ беше избран да представи Германия за наградата „Оскар“ в категорията за най-добър чуждоезичен филм, предаде ДПА.

Донерсмарк е известен на широката публика със сценария и режисурата на друга драма,“Животът на другите“, ситуирана в условията на комунистическата Германска демократична република Лентата спечели „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм през 2007 година.

„Никога не гледай встрани“ с участието на германския актьор Том Шилинг е за художник, избягал от ГДР, който продължава да бъде измъчван от миналото си по време на нацизма, а по-късно и при комунизма.

Кинотворбата на Донерсмарк беше предпочетена сред 11 германски ленти тъй като „разказва вълнуваща история за творец след войната по време, когато е било много трудно да откриеш свой собствен художествен език“, се казва в съобщение на журито.

Донерсмарк сподели, че е много щастлив, че кинотворбата му е била номинирана. „Филмът е една любовна история, една биография на Германия през ХХ век и едно пътуване в света на модернизма!“

Премиерата на „Никога не гледай встрани“ ще се състои на кинофестивала във Венеция следващата седмица.Тя ще се състезава в конкурсната програма на Мострата.

 
 
Коментарите са изключени