shareit

Феновете на Лейди Гага се изправиха срещу Венъм

| от chr.bg |

Феновете на Лейди Гага нападат „Venom“ масово пишат лоши ревюта в интернет, за да насочат повече хора към „A Star is Born“. И двата филма дебютират този уикенд като изглежда, че ще имат доста различни съдби. „A Star is Born“, в който играят Гага и Брадли Купър, е смятан за един от фаворитите за Оскар след като направи няколко много успешни фестивални прожекции през август и септември. Въпреки смесените чувства за „Venom“, филмът се очаква да подобри рекордите за приходи на премиерния си уикенд.

След слаб септември двата филма идват като анаболна инжекция за боксофиса. Още повече, че имат различна публика и затова се очаква резултатите им да са високи. Това обаче не спира феновете на Гага да направят всичко възможно, за да лансират любимката си.

BuzzFeed събра един куп туитове изглежа от фенове на Гага, които говорят негативно за „Venom“, за да направят „A Star is Born“ да изглежда по-добре. Някои смятат, че това е контролирана и организирана акция. Друго мнение е, че DC плаща на критици да пишат лоши ревюта за филма на конкуренцията им.

За съжаление такова поведение не е чуждо за феновете на Лейди Гага и още повече – за всяка по-голяма онлайн дискусия. Например, стана ясно, че половината негативни коментари срещу Раян Джонсън, режисьора на „The Last Jedi“, са дело на руски политически онлайн тролове. Тази напаст е толкова голяма, че дори актрисата от филма Кели Мари Тран напусна Инстаграм заради системен тормоз. Друга случка пък е опитът на тролове да понижат рейтинга на „Black Panther“, за да изложат феновете на DC.

Интересно е да отбележим, че „A Star is Born“ ще направи добри резултати и без троловете. Дори „Venom“ да беше любим на критиците, филмът с Гага ще направи хубави резултати. Подобни акции са в полза на никого.

 
 
Коментарите са изключени