shareit

Емили Ванкамп – сладкото отмъщение на 31

| от chronicle.bg |

Русата й коса и острият й поглед говорят само за едно – отмъщението се сервира студено. Емили Ванкамп се сля с ролята си на Емили Торн в сериала „Отмъщението“. Извън него обаче зрителите я познават много добре от участието й във втората и третата част на „Капитан Америка“, както и в сериала „Евърууд“ с участието на Крис Прат.

Емили е родена на днешния ден в Онтарио, Канада. Тя е третото дете в семейството си, като има две по-големи сестри и една по-малка.

Баща й се е занимавал с храни за животни и първата й работа е като негов помощник да разнася храни за клиенти из родния й град Порт Пери. В семейството й се говори и на френски, и на английски, затова тя владее отлично и двата езика.

Едва на тригодишна възраст започва да учи танци и става професионален танцьор. На 11 успява да убеди родителите си да я изпратят на летен лагер в Монреал, а на 12 е приета в училището по балет в Квабек.

Интересът й към актьорската професия се заражда през 1998 година, когато посещава сестра си Кейти на снимачната площадка на филм и бива толкова впечатлена, че започва да ходи на курсове по актьорско майсторство. Намира си агент, участва в няколко реклами и не след дълго бива избрана за роля в детския сериал „Are You Afraid of the Dark?“.

По-късно се оказва с роля в номинираната за Еми телевизионна продукция „Jackie Bouvier Kennedy Onassis“, която разказва за живота на Жаклин Кенеди Онасис. Следват поредица от други малки роли.

Големият й пробив идва със сериала Glory Days, който обаче бива спрян заради слаб рейтинг след само 9 епизода. Следва ролята й в „Евърууд“ и получава редица номинации в Teen Vhoice Awards и Young Artist Awards.

Най-известната й роля обаче си остава тази на Емили Торн в сериала „Отмъщението“. Ванкамп играе ролята на млада жена, която си наема къща на плажа близо до дома на богатото семейство Грейсън. Като дете тя е живяла там, преди баща й да бъде обвинен от Грейсън в нещо, което не е извършил, в резултат на което бива убит в затвора. Емили Торн/Аманда Кларк се връща на родното си място, за да отмъсти за смъртта му. В процеса на отмъщението за нея обаче се оказва трудно да не бъде емоционално въвлечена във всичко, което се случва.

На снимачната площадка Емили Ванкамп среща Джошуа Боуман. Актьорът става нейна половинка през 2011 година и през тази година двамата обявиха, че са сгодени.

Преди да се посвети на актьорската си кариера, Емили се занимава с танци, учила е балет, джаз и хип-хоп като дете. Казва, че ако не е било актьорското майсторство, е щяла да продължи да се занимава с танци или да прави нещо, свързано с готвене.

Ванкамп има две по-големи сестри – Кейти и Алисън, и една по-малка – Моли. Кейти е бивша танцьорка, а днес пише детски книжки.
Предлагаме ви в галерията да видите няколко филма с нейно участие, които си заслужава да изгледате.

 
 
Коментарите са изключени