shareit

Елоди Юнг – от Електра до България

| от |

Първото нещо, което трябва да знаете за красивата и екзотична Елоди Юнг е, че тя е най-добрата Електра, която Marvel може да има. В буквалния смисъл на думата. И ако сте я изпуснали във втори сезон на Daredevil по Netflix, може само съжалявате.

Второ е, че Елоди е в България, тъй като снима филм в родното киностудио „Бояна“, заедно със Самюъл Л. Джаксън, Гари Олдман и Райън Рейнолдс.

Другото, както се казва, е история…

Елоди е на 35 години, идва от Франция и в себе си носи най-доброто, което ДНК-то на камбоджанския й татко и френската й майка може да предложи. Освен това е първата не-американска актриса, която е избрана да изиграе любимата и бойна Електра – гаджето и противник на слепия супегерой Daredevil.

Елоди се ражда през февруари в красив Париж, а актьорската й кариера започва през 2002 година с френския сериал La vie devant nous. Само две години по-късно прави първата си роля на голям екран, участва в изкючително успешната френска поредица, продуцирана от Люк Бесон, District 13 и нейната втора част Ultimatum. Чак през 2007-а френското бижу стъпва в американското кино с няколко малки роли в независимото кино, но нейн „откривател“ за по-големите и комерсиални продукции е Дейвид Финчър, който й дава роля в своята версия на „Мъжете, които мразеха жените“ или The Girl with the dragon tattoo . Малко хора обаче я помнят оттам, повечето я забелязват чак когато облича тесния костюм на Електра и започва да раздава шутове из Hell’s Kitchen.

В живота французойката също раздава тупаници, тъй като има черен колан по карате и тренира усилено от 10 години.

Актьорството е в кръвта и главата й, тъй като Елоди първо завършва London Academy of Music and Dramatic Art, а чак години по-късно взима и магистърска степен по Право в University of Paris. В момента обаче, правната тематика не я вълнува толкова, което си е загуба на професията, тъй като французойката се концентрирала в актьорската си кариера и върви стремглаво напред.

За нейните почитатели, които са се увеличили 100-кратно след ролята й на Електра, сме събрали петте роли, в които може да я гледате, докато чакате новия сезон на Daredevil или поне The Defenders, където трябва да вземе участие.

А ако я видите по улиците на София, ще си е чист бонус. За всичко останало – в галерията горе. 

 
 
Коментарите са изключени