shareit

„Екзорсистът“ и „То“ си остават най-добрите хоръри за Хелоуин

| от chronicle.bg |

За онези, които нямат особен ищах да обикалят съседите, маскирани като зомбита, има хоръри, които са супер подходящи за гледани в „най-страшната нощ“. Ако държите на класиката, изберете „Екзорсистът“. Ако честването Ви не може да мине без зловещ образ зад маска или клоун-убиец, гледайте съответно „Петък 13-и“ или „То“, препоръчват експерти, цитирани от „Интернешънъл бизнес стандарт“.

Без съмнение класиката в хорър жанра, която всява ужас сред зрителите още от 1973 г., е „Екзорсистът“. Гледането на филма с Елън Бърнстин, Макс фон Сюдов и Линда Блеър е гаранция за страховито празнично изживяване.

Сред популярните филми на ужасите за Хелоуин е и филмът…“Хелоуин“ (1978), режисиран от Джон Карпентър.

Ако манията хора да се предрешават като клоуни-убийци, завладяла САЩ и пренесла се в Европа, не е достатъчно плашеща, можете да изберете филма „То“ (1990) по едноименния роман на майстора на ужасите Стивън Кинг. Или хорърът „Децата на царевицата“ (1984) по друг негов роман.

В класацията на най-страховитите хоръри за Хелоуин намират място още „Слийпи Холоу“ (1999), „Сиянието“ (1980), „Ужасът в Амитивил“ (1979), „Кошмари на Елм Стрийт“ (1984), „Бебето на Розмари“ (1968), „Заклинанието“ (2013) и „Тексаско клане“ (1974).

 
 
Коментарите са изключени