shareit

Downsizing с Мат Деймън открива кинофестивала във Венеция

| от chronicle.bg, по БТА |

 

Със световната премиера на филма „Downsizing“ на американския режисьор, сценарист и двукратен носител на „Оскар“ Александър Пейн ще бъде открит международният кинофестивал във Венеция, оповестиха организаторите, цитирани от световните информационни агенции.

Във филма са се снимали Мат Деймън, Кристоф Валц, Кристен Уиг. Пейн се прочу с филмите си „Небраска“, „Отбивки“, „Потомците“, „Относно Шмид“. Той спечели две награди „Оскар“ за най-добър адаптиран сценарий за „Отбивки“ (2004) и „Потомците“ (2012). В новия му филм се описва историята на Пол Сафранек, в чийто образ се е превъплътил Мат Деймън. Пол е мъж с обикновена съдба, който заедно със съпругата си Одри (Кристен Уиг) мечтае за по-добър живот. Двамата решават да участват в рискован експеримент, свързан с намаляване на ръста им. Така ще имат охолен живот, за какъвто никога не са претендирали.

Американската актриса Анет Бенинг ще председателства журито на фестивала. Филмите в конкурсната му програма ще станат известни в края на юли.

Филми, с които бяха открити предишни издания на фестивала, впоследствие се оказаха много успешни – „Гравитация“, „Бърдмен“ и „La La Land“ бяха отличени с награди „Оскар“.

74-ият кинофестивал във Венеция ще продължи от 30 август до 9 септември. А филмът Downsizing ще излезе по кината през декември. 

 
 
Коментарите са изключени