shareit

Детективите, които обичаме

| от |

Криминалният жанр бележи своя апогей напоследък. Поредици, криминални романи, филми за хора, преживели неприятна насилствена смърт, се продават като топъл хляб.

И макар да не печелят награди, макар понякога да заслужават, мистериите имат специално място в сърцето на добрия верен зрител и читател.

От Шерлок Холмс в няколко версии, през Еркюл Поаро, чак до нестандартните образи на Нанси Дрю, Вероника Марс и Мис Марпъл всяка уважаваща себе си мистерия има уважаващ себе си детектив.

Много от тях остават във времето и пространството, и успяват да се бетонират във вечността на жанра, други биват безпаметно забравени.

От този месец на телевизионната криминална маса известните детективи правят място на още един персонаж – измисленият от Дж. К. Роулинг частен детектив Корморан Страйк. Първи сезон на поредицата „Зовът на кукувицата“ вече излезе и може да бъде гледан.

А пък ние използваме повода да ви запознаем с някои от най-добрите представители на разплитането на загадки от малкия екран. В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени