shareit

Дейвид Линч приключва с киното

| от chronicle.bg |

Американският режисьор Дейвид Линч приключва с киното.

Докато всички очакваме завръщането на телевизионния му шедьовър „Туин Пийкс” на 21 май, режисьорът обяви, че няма да прави повече филми за големия екран.

Линч не е снимал кинолента от 2006 г. насам, когато излезе „Inland Empire”. В интервю за Sydney Morning Herald той казва, че „Inland Empire” бележи края на филмовата му кариера.

„Нещата много се промениха. Толкова много филми не се справят добре в боксофиса, въпреки че много от тях са велики филми и нещата, които се справят добре в боксофиса, не са тези, които бих искал да правя”, казва той пред изданието.

Попитан дали е заснел последния си игрален филм, Линч прави пауза, след която казва: „Да”.

Решението му става ясно малко след като първият му игрален филм от 1977 г. „Гумена глава” (“Eraserhead”) навърши 40 години. Зад гърба си Линч има знакови заглавия като „Синьо кадифе”, „Диво сърце”, „Мълхоланд драйв” и „Изгубената магистрала”.

Скоро на малкия екран ще се появи и третия сезон на хитовия му сериал „Туин Пийкс”, който промени телевизията завинаги. Ще бъдат излъчени 18 нови епизода, като на 21 май ще бъдат излъчени два епизода.

 
 
Коментарите са изключени