shareit

„Дедпул“ е най-печелившият филм с ограничителен рейтинг R

| от chronicle.bg |

Холивудската продукця „Дедпул“, базирана на наемника от комикс вселената на Marvel, продължава отличното представяне на комикс адаптациите и постави още един рекорд, този път за най-печеливш филм с рейтинг R за всички времена. Ограничителен рейтинг R означава, че лица под 17 години се допускат до прожекцията само в компанията на възрастен придружител.

Въпреки че очакванията на критици, фенове и дори студия за „Дедпул“ бяха това да бъде един нишов филм, лентата до момента е спечелила 746 милиона долара по цял свт, с което подобрява предишния рекорд от 742 милиона долара на „Матрицата: „Презареждане“, поставен през 2003 г.

Замяната на традиционно популярните концепции на досегашните филми на Marvel с голота, насилие и груб език с почти нулева цензура, се оказа доста успешна от комерсиална гледна точка. „Дедпул“ намекна, че се е устремил към рекорда още с представянето си в Съединените щати, където само през първия си уикенд той събра 152.2 милиона долара – нещо, невиждано досега за филм с такъв ограничителен рейтинг.

 
 
Коментарите са изключени