shareit

Дарън Аронофски прави филм за серийния убиец Чарлс Кълън

| от chronicle.bg |

Книгата „The Good Nurse“ на Чарлс Грейбър е написана сложно и брутално, както само датчаните могат да го правят. В нея става дума за медицинския служител Чарлз Кълън, определен от медиите като „ангелът на смъртта“. Сега книгата ще бъде филмирана, а проектът е възложен на Дарън Аронофски („Ной“, „Черен лебед“, „Реквием за една мечта“, „Кечистът“).

Това е официалният синопсис на книгата, която разказва за живота на серийния убиец:

Арестуван през 2003 г. медицинският служител Чарли Кълън бързо е определен като „Ангелът на смъртта” от медиите. Но Кълън не е убивал от милост, нито е бил обикновено чудовище. Отраснал в нормално семейство Кълън е възлюбен син, съпруг, баща, най-добър приятел и уважаван болногледач. Въвлечен в смъртта на 300 пациенти, той най-вероятно води класацията за серийни убийци в американската история. Кариерата му се простира над 16 години и обхваща девет болници в Ню Джърси и Пенсилвания.

Портретът на Кълън, който рисува разследващия журналист Чарлз Грейбър, го разкрива като изненадващо интелигентен и сложен млад мъж, чиято обещаваща кариера е обзета от необходимостта да убива. Срамежливият му нрав е прикривал изкривен вътрешен живот, скрит дори за семейство и приятели. Ако не е била тежката работа на двама детективи, събиращи частите от миналото на Кълън, както и една негова колежка, готова да рискува работата и сигурността на децата си, не е сигурно колко още животи щяха да бъдат изгубени. В традицията на „Хладнокръвно”, „The Good Nurse” отива отвъд обикновеното проследяване на смъртоносната кариера на Кълън и напрегнатата надпревара за залавянето му – книгата рисува жив портрет на лудостта и предлага ужасяващ разказ за убийства, приятелства и предателство.

 
 
Коментарите са изключени