shareit

„Catherine the Great“: Царството на Хелън Мирън започва

| от chr.bg |

След като взе Оскар за „The Queen“, Хелън Мирън вече е императрица. Първата снимка от сериала ни показва четирикратната носителка на Еми в ролята на известната руска владетелка София Августа Фредерика фон Анхалт-Цербст по-известна като Екатерина II Велика.

HBO си партнира със Sky в създаването на сериал от 4 части, сниман в момента в Русия, Латвия и Литва. Режисьор е Филип Мартин (който снима Мирън в „Prime Suspect: The Final Act“, за който тя взе Еми ), а сценарист е Найджъл Уилиямс (който написа и продуцира „Elizabeth I“, за който и той, и Мирън взеха Еми). 

Участват още Джейсън Кларк като Грегъри Потемкин и Джоузеф Куин като Пол, син и наследник на Екатерина. Джина Маккий е графиня Брус, приятелка на Екатерина, Рори Кинар е министър Панин, Ричард Роксбург е Григорий Орлов, бивш любовник и фаворит на императрицата, който помогна за преврата, издигнал я на власт, Александър Василичиков, младият любовник на Екатерина II.

Ето и синопсис от HBO:

Поличитески и сексуално бурните времена на Екатерина Велика, която управлява Русия през почти половината 18 век, са към своя край. Аферата й с Григори Потемкин бележи този момент – момент на интриги, скандали и конфликти, по време на които двамата успяват да превъзмогнат различията си и стават едни от архитектите на съвременна Русия.

За сега няма дата на премиерата.

 
 
Коментарите са изключени