shareit

Бриджет, къде беше?

| от |

Новият трейлър на третия филм от поредицата за Бриджет Джоунс вече е факт. Отново ще се срещнем с британско творение на всички женски страхове, смехове и терзания, обединени по най-ироничния начин от авторката Хелън Филдинг. Bridget Jones’s Baby идва точно 12 години, след като последният филм за русата кукувица излезе на голям екран.

Бриджет Джоунс не е просто женски чиклит. Филмите по романите не са просто романтични комедии.

Бриджет Джоунс е почти всяка жена в един момент от живота й. Смахната, несигурна, леко мелодраматична, иронична и ако имате късмет – точно толкова саркастична и с чувство за хумор, като главната героиня на тези приключения.

Третият филм от поредицата започна снимки година след като Хелън Филдинг пусна третия си роман за жената, която я направи звезда в модерната женска литература. Отново забавен, ироничен, с черен хумор, малко сълзливи моменти и страхотен поглед към модерните тенденции и технологии. „Луда по онова момче“, както е преведен романът у нас, съкруши много от феновете на Филдинг и Бриджет. Не защото е лош роман, а защото един от най-добрите, интересни, странни и дори малко нелепи в своята същност, мъжки персонажи в модерната литература – Марк Дарси, вече не беше сред живите.

За незапознатите с наистина забавната вселена на Бриджет – Марк Дарси е перфектният мъж. Той е висок, дори  малко едър и тромав, но по секси начин. Мълчалив стоик, който носи пуловери на елени. Марк не показва чувствата си, ако има такива, умен е, пие вино, бира и уиски, помага на майка си и вярва, че жените не са просто човеци, а жени, тоест с тях трябва да се отнасяш по-различно. Освен това Марк е от онези мъже, които никога не ти дават празни обещания, всъщност той не обещава нищо, не прави драми, стои настрана в началото, за да те обикне наистина накрая. Марк Дарси – неслучайно кръстен на най-известния мъжки персонаж в романтичната литература – мистър Дарси от „Гордост и предразсъдъци“ – е доказателството за максимата, че хубавите неща се случват не когато ти ги искаш, а когато си готов за тях. Така че представете си шока на феновете, когато още на първата страница на третия роман за Бриджет Джоунс, той се оказва мъртъв.

Година след излизането на книгата студиото, направило първите два филма, купува правата за трети. Те обаче решават да променят сюжета. Впоследствие се взима решението филмът да няма нищо общо с третата книга. Три пъти „ура“, тъй като Марк Дарси не се е пренесъл в отвъдното и ще участва с основна роля. За целта Хелън Филдинг пише сценария, а режисьорът на първия филм за Бриджет – Шарън Макгуайър, застава начело на екипа. Очакваме резултатът с интерес и първият трейлър на продукцията потвърждава правилото, че независимо колко години минат, независимо какви операции си направи Рене Зелуегър, колко побелял ще бъде Колин Фърт и прочие детайли, Бриджет ще бъде Бриджет. Тоест, еййй толкова голяма, смешна и женска.

Единственият човек от стария екип, който няма да се върне е Хю Грант. Той играе Даниел – ябълката на раздора, чаровният красавец, по който Бриджет си падаше и който й сваляше звезди, за да й ги зашлеви в лицето като неприятен шамар накрая. За сметка на това мястото на готиния красавец е заето от Патрик Демпси. Също леко поостарял, но все така секси.

Рене Зелуегър и Колин Фърт, малко различни, но не чак толкова, че да ни уплашат, се завръщат в обичайните си роли – като Бриджет и Марк, а сюжетът проследява най-страшното и важно събитие в живота на една жена – първата бременност.

Bridget Jones’s Baby трябва да излезе през септември в родната си Великобритания и някъде по същото време и у нас. Истината е, че трейлърът на филма ни ентусиазира повече от всяко друго чакано продължение. Бриджет Джоунс е онази саркастична жена, която всеки заслужава да срещне поне веднъж в живота си.

Вижте го!

 
 
Коментарите са изключени