shareit

Башар Рахал е новият директор на Алма Матер ТВ

Анастас Герджиков, ректорът на Софийския университет, назначи Башар Рахал на позицията директор на телевизия Алма Матер.

Националната обществена телевизия АМТВ е телевизия към СУ за култура, образование и младежки политики. В момента телевизията съществува и като интернет базирана платформа, а нейн досегашен директор беше Светлана Божилова.

Телевизията разработи три предавания: „Ателие” – работилница за изкуство и култура, „Ку-Ку: Презареждане” – предаване за сатира и пародии, и „ПроАктивно” – програма за наука, младежки политики и образование. От 2008 до 2010 г. те се излъчваха по БНТ1 , а през 2011 г. – по bTV Екшън.

Башар Рахал водеше „Лотария България“, своето собствено „Бездомното шоу на Башар Рахал“, а също така е участвал и в много филми и сериали.

Благодаря на всички, които работиха за каузата да има обществена телевизия Алма матер с програма за образование, култура и младежки политики. Благодаря на всички мои студенти и колеги, които работиха и вярваха в тази кауза, които нито за миг не ме изоставиха в тази невъзможна мисия. Повярваха ни и ни подкрепиха само европейските институции, коментира в края на май във FB профила си Божилова.

 
 
Коментарите са изключени