shareit

Бърт Рейнолдс: 5 роли, с които ще го запомним

| от chronicle.bg |

От вчера холивудският небосклон е с една голяма звезда по-малко. След кариера, продължила 60 години, почина Бърт Рейнолдс. Един от най-известните актьори на 70-те почина на 82 години, оставяйки след себе си дълъг и запомнящ се списък с роли.

Пътят към славата му започва с филма „Избавление“ от 1972 г., а след  това следват редица заглавия, които го нареждат сред  най-желаните актьори в киното и телевизията.

Известен е както с превъплъщенията си, така и с ролите, които не пожелава да играе. Някои твърдят, че те дори са по-забележителни от самите му филми. Ролята на Ричард Гиър в „Хубава жена“. Ал Пачино в „Кръстникът“. Първият американец в ролята на Джеймс Бонд (ролята отива при Шон Конъри). Хан Соло в „Междузвездни войни“ (ролята отива при Харисън Форд). Брус Уилис в „Умирай трудно“. Джак Никълсън в „Terms of Endearment“. Всички тези актьори взимат роли, които той е имал възможност да играе.

Независимо от всичко, той остава сред големите имена в киното на 70-те и 80-те. Никога не печели „Оскар“, но е номиниран за ролята си в „Буги нощи“ в края на 90-те. И тази роля отхвърля, и то седем пъти. Приема, заради твърдото настояване на Пол Томас Андерсън.

В галерията горе споделяме 5 роли, с които ще запомним Бърт Рейнолдс.

 
 
Коментарите са изключени