shareit

Ашли Джъд ще съди Харви Уайнстийн за това, че е провалил кариерата й

| от chr.bg |

Ашли Джъд ще съди продуцента Харви Уайнстийн за това, че е разрушил кариерата й. Петдесетгодишната звезда бе една от първите жени, които нарушиха мълчанието за сексуалните посегателства на продуцента, тормозил или изнасилил около 100 жени, сред които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу или Леа Сейду.

В жалбата се казва, че Уайнстийн е попречил на шансовете на Ашли Джъд да участва в култовата трилогията „Властелинът на пръстените“. Според иска, Уайнстийн казал на режисьора и на съпродуцента – Питър Джаксън, че да се работи с Джъд било кошмар.

През декември Джаксън потвърди това пред медиите.

Джъд твърди още, че с неоснователните си атаки Уайнстийн успял да я впише в черен списък и да сложи край на възможността за нея да работи в една поредица от филми, спечелили милиарди долари приходи и 17 награди Оскар.

В жалбата си американската актриса пише още, че по този начин Уайнстийн наказвал актрисата за това, че отхвърлила сексуалните му домогвания година преди това, когато той я поканил в хотелска стая, уж за да говорят по работа.

50-годишната Джъд иска Уайнстийн да й плати обезщетение за понесени вреди, но сумата не се уточнява засега. От своя страна, Джъд поема ангажимента да преведе парите на фонд за юридическа защита на жени, станали жертви на посегателства. Фондът е към организацията „Времето изтече“, основана от актриси, сред които Натали Портман и Рийз Уидърспуун.

Уайнстийн твърди, че няма нищо общо с подбора на актьорите за ролите в трилогията, която първо била продуцирана от неговата бивша компания Мирамакс, преди да продължи с друга компания Ню Лайн Синема.

За главните роли на филмите от трилогията бяха избрани в крайна сметка Лив Тайлър и Кейт Бланшет.

 
 
Коментарите са изключени