shareit

Ален Делон на прага на последния си филм

| от chronicle.bg |

Френският актьор Ален Делон, който е на 81 години, обяви късно снощи на церемония в негова чест на Международния фестивал на полицейския филм в белгийския град Лиеж, че се готви да направи „последен филм“, съобщи БТА, позовавайки се на Франс прес.

Легендарният актьор каза, че снимките се планират за есента, а режисьор на новия филм ще бъде Патрис Льоконт.

Това ще бъде последният ми филм, защото както един боксьор не иска да прекалява с мачовете и аз не желая да прекалявам с филмите, каза Ален Делон.

Последният филм на Делон е „Астерикс на Олимпийските игри“ от 2008 година. Той обясни, че иска да прекрати работа след театралното турне с неговата дъщеря.

„Направих най-хубавото нещо на света, играх с дъщеря си и приех турне – нещо, което винаги съм отказвал. Да й подавам реплика в роля, в която тя доминира собствения си баща, бе най-голямото щастие в живота ми“, заяви Делон.

Носителят на наградата „Сезар“ за най-добър актьор в „Нашата история“ на Бертран Блие от 1985 година коментира в ефира на белгийската телевизия, че не придава прекалено значение на трофеите. „За да ви следва публиката 50 или 60 години, наистина трябва да ви обича и да получава нещо“, каза Ален Делон.

 
 
Коментарите са изключени за Ален Делон на прага на последния си филм