shareit

„911“, сезон 2 пристига в българския ефир утре вечер

| от chronicle.bg |

Създателите Раян Мърфи, Брад Фалчък и Тим Майниър променят представата за телевизионна драма с „911“, като проследяват стресиращия живот на полицейските служители, парамедиците и пожарникарите, които попадат в опасни, шокиращи и критични ситуации.

Те трябва да балансират между това да спасяват най-уязвимите и да решават проблемите в собствения си живот. В провокативния сериал участват Анджела Бесет, Питър Краус, както и новото попълнение в звездния екип – номинираната за „Златен глобус“ Дженифър Лав Хюит („Специални клиенти“, „Шепот от отвъдното“). В главните роли на поредицата участват още Оливър Старк, Аиша Хиндс, Кенет Чой, Рокмънд Дънбар и Райън Гузман (“Notorious,” “Heroes Reborn”).

„911“ ще се излъчва по FOX всеки вторник от 22 часа. В първите серии от новия сезон, екипите за спешно реагиране се борят с последиците от изключително мощно земетресение и смъртоносните вторични трусове. Атина (Анджела Басет) се опитва да въдвори мир, докато Боби (Краус) и колегите му продължават с усилията си да спасят жертвите в разпадащ се многоетажен хотел – както тези под останките, така и тези останали високо над земята. В първия ден на новото си работно място Мади (Хюит) помага на двойка да изродят безопасно бебето си.

Раян Мърфи, Брад Фалчък и Тим Майниър са създатели, изпълнителни продуценти и сценаристи на поредицата. Брадли Бюкър е изпълнителен продуцент и режисира премиерния епизод. Алексис Мартин Уудoл също е в ролята на изпълнителен продуцент, а Анджела Басет отново е ко-изпълнителен продуцент.

Какво споделят актьорите от състава, вижте в следващото интервю. 

911_S2_EP201_Aisha Hinds_Oliver Stark_Kenneth Choi

 

© 2018-2019 Fox and its related entities. All rights reserved.

Случаите на полицията, парамедиците и пожарникарите в сериала изглеждат толкова истински. Каква част от тях са базирани на реални събития от живота?

Тим Миниър: Много от нашите случаи са истински. В пилотния епизод (видяхме как) бебе беше изхвърлено в тръбите на канализацията – това е истински случай. Надуваема къща за игра отлетя на десетки метри – това също е истински случай. В самото начало гледахме много клипове в YouTube, защото естетиката ни за сериала не е да се получат епизоди по сценарий, искаме усещането да е като да влезеш в YouTube и да гледаш компилация от най-големите провали. Това е преживяването, което създаваме върху скелета от удивителните, емоционални истории на героите.

Дженифър, какво можеш да ни разкажеш за героинята си?

Дженифър Лав Хюит: Аз играя Мади, сестрата на Бък. Тя е преживяла тежък период от живота си, връзка с агресивен мъж. Идва съсипана при брат си, има нужда да започне отначало, трябва ѝ място, където да се съвземе, да намери себе си и се надява и да помага на други хора. Преди е била медицинска сестра и с помощта на Бък става оператор на 911.

Връзката между Атина (Анджела Басет) и Боби (Питър Крауз) беше ли планирана от самото начало?

Тим Майниър: При създаването на всеки телевизионен сериал, освен, може би, тези по сценарий за целия сериал, историята те води. Не го бяхме планирали в началото, но се случи естествено, органично, заради състоянието на двамата герои. Когато ги видиш как седят в църквата заедно и осъзнаваш, че се разбират по начин, по който никой друг не може, просто е логично.

911_S2_Angela-Bassett

© 2018-2019 Fox and its related entities. All rights reserved.

В някои сцени има голямо физическо усилие. Трудно ли ви беше?

Питър Крауз: Това ни харесваше. Понякога е тежко – например с Оливър в езерото, което направиха специално в Дисни Ранч. Той трябваше да бъде пометен от вълна (в сцена с разбил се самолет), но все още снимаха в самия самолет и изведнъж го чувам зад мен да пита: „Някой вижда ли ме? Виждам ли се? В кадър ли съм?“ Просто беше във водата и едвам се държеше на повърхността.

Оливър Старк: Имаше машина за вълни, а водата гореше. А аз просто се държа на повърхността и се опитвам да не умра.

Питър Крауз: Понякога е гадно, но е много забавно.

В: Някой от вас обаждал ли се е на 911 в реалния живот?

Анджела Басет: Аз ги повиках веднъж, защото с една приятелка се опитвахме да запалим камината у нас и огънят излезе извън контрол. Затова ѝ казах: „Обади се на 911. Трябва да го направим.“ Не мислиш за това, докато не те връхлети тревогата. Дойдоха трима пожарникари в пълна екипировка – бяха много красиви, трябва да отбележа – и овладяха огъня.

Аиша Хаиндс: Обадиха се на 911 заради мен. Когато бях на 16 години, веднъж се прибирах от училище и чух „па, па, па“. Помислих, че някой гърми фойерверки. Обърнах се и видях нисък мъж (да тича) по улицата зад мен, с наведена глава. Зад него имаше група мъже, единият извадил голям пистолет. Опитах се да пробягам няколкото метра до къщата ни, но в следващия момент паднах на земята – тогава изобщо не си дадох сметка, че съм простреляна.

Куршумът ме уцели в гърба. Почувствах го като много остро токче на обувка, много, много горещо. Опитах се да се изправя, но краката не ме слушаха. Хората крещяха: „Обадете се на 911!“ След няколко минути чух гласа на майка си и се озовах във ван на „911“. Изгубих единия си бъбрек, куршумът мина на косъм от аортата ми, така че съм благодарна, че съм жива. И наистина, трябва да отдам дължимото на много бързата реакция на „911“ в квартала ми в онзи момент.

9-1-1: Ryan Guzman. CR: Michael Becker / FOX. © 2018 FOX Broadcasting.

© 2018-2019 Fox and its related entities. All rights reserved.

 

В: Раян, играеш нов пожарникар, който виждаме този сезон. Ще можеш ли чрез ролята си да използваш уменията си в смесените бойни изкуства?

Раян Гюзман: Всичко, което сме правили досега, отразява и житейския ми опит, така че Тим (Миниър) написа нещо и за уменията ми и с бойните изкуства. Видяха с очите си какво мога, когато случайно – тренирах с боксовата круша – ударих малко по-силно и тя падна. Видях изражението на Оливър (Старк), казваше: „Леле, този говори сериозно, той е истински боец.“

Как балансирате историята между различните герои?

Тим Майниър: Съставът е голям, всички в сериала са звезди, затова трябва да се намери балансът. Например си казваш: „Наблегнах на тези герои в миналия епизод“ или „Време е за история с Чимни“. Тъй като всички са звезди, можеш всяка седмица да изместваш фокуса и да наблягаш повече на някои герои. Интересното в тази група е и че всяка комбинация дава различна история или перспектива. И много ми харесва да гледам как се събират герои, които не сме виждали често заедно на екрана.

 
 
Коментарите са изключени