shareit

9 вечни роли на Дъстин Хофман, които промениха правилата на играта

| от chronicle.bg |

От момента, в който Дъстин Хофман се появява на екрана като Бенджамин Брадък, обърканият млад мъж, символ на разликата между поколенията, във филма на Майк Никълс „Абсолвентът“ (The Graduate), правилата на играта драстично се променят. Актьорската индустрия (и цялото кино изобщо), правят рязък завой.

30-годишният мъж се превръща в сензация за една нощ. След този филм на публиката и на продуцентите е доказано, че ниските, красиви актьори, от друг етнос (Хофман  е евреин с украински и румънски корени) могат да бъдат страхотни изпълнител на главни роли. За първи път характерен актьор прави толкова голям пробив в лигата на изваяните мъже а ла „Брандо“. Оказва се, че може да стане звезда от такъв човек… нещо недопускано в продължение на десетилетия.

Дори ако Хофман имаше в биографията си само „Абсолвентът“ и „Среднощен каубой“ (където играе Рацо Рицо) пак би заемал заслужена позиция в историята на киното. Но актьорът далеч не приключва творческия си път след тези два филма. За своята близо 60-годишна кариера той прави някои от най-запомнящите се превъплъщения в киното на САЩ… в киното изобщо.

Журналист, който осветлява аферата „Уотъргейт“, детектив, гневен развеждащ се съпруг, гангстер психопат… Ролите са толкова много… В чест на рождения ден на Дъстин Хофман, който днес навършва 81 години, предлагаме 6 вечни такива.  Можете да ги видите в галерията горе. С изключение на едно малко пояснение, те нямат нужда от описание.

 
 
Коментарите са изключени