shareit

7 филма от кинофестивала във Венеция, които очакваме с нетърпение

| от chronicle.bg |

Определено се намираме в интересна година за киноиндустрията. Кинофестивалът в Кан преди няколко месеца забрани участието на филми на „Netflix“ (защото не минават през разпространение по киносалоните) и защити високия си статут с великолепни филми. Преди седмици Киноакадемията на САЩ нанесе голям удар по престижа си като обяви нова категория в раздаването на наградите „Оскар“ за най-популярен филм (каквото и да означава това).

Днес започва поредният ежегоден етап, който определя пейзажа на всеки сезон – кинофестивала във Венеция. Кои филми са в конкурсната програма? Кои ще бъдат показани за първи път пред публиката? И най-вече доколко събитията от следващите седмици, ще окажат влияние върху финалната картина с най-добрите филми на годината?

70-тото издание на най-стария кинофестивал в света ще продължи до 8 септември. Завесата днес се вдига и можем да откроим една от най-силните му години. Най-претъпканата със звезди със сигурност. Плеяда известни актьори, едни от най-обещаващите режисьори и филми, които засега отлично гравитират между нишовия си характер и вкуса на публиката.

Председател на журито тази година ще бъде мексиканският режисьор Гийермо дел Торо. В основната конкурсна програма на фестивала са включени 21 филма. Британската актриса Ванеса Редгрейв и канадският режисьор Дейвид Кроненбърг ще бъдат почетени с награда „Златен лъв“ за цялостно творчество.

В галерията горе ви предлагаме няколко филма от конкурсната програма, на които си струва да се обърне внимание. Вижте ги  и ги запомнете, защото за тях предстои да се говори много.

 
 
Коментарите са изключени