shareit

7 филма на Дейвид Финчър, които да си пуснете този уикенд

| от chronicle.bg |

Прогнозата за времето май предвещава дъжд този уикенд, така че защо не видите в галерията 7 Финчърови филма, които ще ви доставят удоволствие, особено комбинирани с нещо яко за ядене, като домашен чипс или крайно вредни желирани мечоци.

Така, няколко думи за Финчър: той започва кариерата си като аниматор в компанията Industrial light and magic. През 1986 основава тв компанията Пропаганда филмс. Режисира високобюджетни музикални клипове за музиканти и групи като Мадона (включително „Express Yourself“), Джордж Майкъл, Аеросмит и Ролинг Стоунс („Love Is Strong“), както и рекламни клипове.

В началото на 90-те години Дейвид решава да приключи с музикалните клипове и се ориентира към киноиндустрията. Първият му филм е Пришълецът 3, който е най-скъпият дебютен филм на режисьор изобщо. Критиците му поставят ниски оценки, а и самият филм се проваля финансово, но феновете на поредицата са изключително доволни от посоката, поета от Финчър.

entete

И това изобщо не е случайно. Пътят му е само нагоре, а в галерията ще видите любимите ни негови филми, запечатани като класики за всеки киноман.

 
 
Коментарите са изключени