shareit

6 супер филма с Одри Тоту, освен „Амели“

| от chronicle.bg |

Тя е типичната френска актриса… от онези, които без да го желаят се превръщат в икони. Жени, които въпреки шанса да пробият в Холивуд, избират да останат предимно във френското кино. Избират с краен перфекционизъм ролите си и винаги ще предпочетат творческата пауза пред посредствено свършената работа. Противно на законите на шоубизнеса обаче, именно те устояват на времето.

В групата попадат големи имена като Катрин Деньов, Марион Котияр, Жулиет Бинош… а към тях все повече се доближава и момичето, което преди 17 години направи големия си пробив в най-печелившия френски филм в историята – „Невероятната съдба на Амели Пулен„. Одри Тоту.

Родена е във френския град Бомон на днешната дата преди 44 години. От малка показва актьорски заложби и се записва в драматично училище. Печели конкурс за млади таланти по френската телевизия в края на миналия век, а година по-късно Тони Маршал й дава първата роля – във филма „Салон за красота „Венера“. Две години по-късно се появява „Невероятната съдба на Амели Пулен“. Филмът, режисиран от Жан-Пиер Жьоне, е абсолютен хит, а Тоту внезапно се сблъсква с голямата слава. Като повечето френски икони, казва „не“ на Холивуд и се съсредоточава върху френското кино. Една от малкото й изяви в англоезичен филм е в „Шифърът на Леонардо“.

За своята 20-годишна кариера, Одри Тоту остава известна за широката аудитория предимно с ролята на Амели Пулен. В чест на рождения й ден, споделяме 6 други нейни страхотни роли, които доказват, че тя е страхотна актриса не само в най-известния си филм. Вижте ги в галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени