shareit

5 заглавия, с които да загреете за новия Sharp Objects

| от chronicle.bg |

Преди известно време ви показахме кои сериали ще следим това лято. Дойде време да обърнем по-сериозно внимание на един от тях, защото го заслужава. Защото харесваме Джилиан Флин и нейните разпадащи се светове. Защото Ейми Адамс ще бъде една от големите жени на малкия екран този сезон. И така можем да продължим още дълго, тъй като Sharp Objects („Отворени рани“) има много какво да предложи.

Sharp Objects („Отворени рани“) е оригинална продукция на HBO, адаптация на дебютния роман на писателката Джилиан Флин. „Отворени рани“ излиза на бял свят през 2006 г., и се харесва както на публиката, така и на критиците. Флин предпочита да развенчае образа на жената закрилник и покровител на най-добрите човешки ценности и поглежда към другата крайност – жената злодей. Отчасти една по изкривена и извратена версия на иконичната femme fatale. Такава е Ейми Дън, която през 2012 г. изстрелва романа „Не казвай сбогом“ (Gone Girl) на върха на класацията за бестселъри на The New York Times.

„Отворени рани“ е нещо малко по-различно, но отново в типичния психеделичен стил на Флин. Камил Прийкър е репортер в чикагски вестник, който получава неприятна задача от своя редактор. Да отиде и да напише материал за изчезнало дете в градчето Уинд Гап. Година по-рано в същото градче друго дете е намерено мъртво. Но не това е проблем за Камил, тя е свикнала да пише за брутални истории и „да ги претупва“. Тя е от онези хора, дотолкова претръпнали от цинизма на професията, че случай на майка забравила децата си в апартамент за три дена, влиза в графа „скучни“. Проблемът на Камил е, че Уинд Гап е нейното родно място. Малък град, в който до ден след пристигането ти, всички знаят че душиш наоколо. Място някъде в централния щат Мисури, в който като че ли най-красивото е къщата в южняшки стил на семейството на Камил. Тя трябва не просто да се рови в живота на хора, които не желаят това, но и трябва да се изправи срещу собствените си демони. А те (както можем да се досетим, след името Джилиан Флин) не са малко. В началото все още те са неясни – толкова са много, толкова дълбоки… толкова отворени.

И ако тази история не е достатъчна, нека само да изброим Ейми Адамс в главната роля на журналистката Камил Прийкър, Патриша Кларксън, Елизабет Пъркинс и всички тези прекрасни актриси под режисурата на Жан-Марк Вале („Големите малки лъжи“, „Клубът на купувачите от Далас“ и „Моето приключение в дивото“).

Sharp Objecs („Отворени рани“) излиза този понеделник (9 юли) от 21:00 в ефира на HBO, а зрителите могат да го гледат от по-рано същия ден в платформата HBO GO. Но преди да се потопите в света на Камил Прийкър, ви предлагаме пет заглавия, с които можете да запълните оставащото време и да уловите тона на поредния добър сериал на HBO.

 
 
Коментарите са изключени