shareit

5 добри филма на Клинт Истууд

| от |

На 86-годишна възраст Клинт Истууд може да се похвали с много неща. Повечето хора го познават като изключително успешен, красив, сексапилен и страхотен актьор от уестърн киното и по-късно от някои от най-страхотните драми, които майките ни са имали шанс да гледат.

Освен в над 60 филма, в които играе, Клинт Истууд режисира, при това със замах. Зад гърба си този изключително продуктивен представител на старата школа в Холивуд има 38 режисьорски заглавия, като два от тях му носят 4 Оскара.

Тази седмица на голям екран излиза 38-мият режисьорски филм на мистър Истууд. Филмът е „Съли: Чудото на Хъдсън“ и разказва историята на капитан Челси „Съли“ Сълънбъргър, който след повреда в самолета си, успява да го приводни в река Хъдсън и да спаси всички 155 пътници и екипаж на борда. Смятам за герой в САЩ, Съли получава свой филм приживе, като го играе не кой и да е самият Том Ханкс.

Самият Ханкс пък наскоро разказа в едно свое интервю, че Клинт Истууд се държи брутално с актьорите на снимачната площадка и няма никаква милост към тях, когато снима филм. Същите неща са казвали Анджелина Джоли и Шон Пен, които са работили с него през годините.

Клинт Истууд е човекът, който носи втори „Оскар“ на Хилари Суонг за великолепната спортна драма „Момиче за милиони“, той е този, който носи първи „Оскар“ на Шон Пен и човекът, който е направил класики в киното като „Непростимо“, „Мостовете на Медисън“, „Нощем в градината на доброто и злото“.

Няма човек, почитател на киното, който да не е гледал поне един филм на Клинт Истууд и да няма поне един любим уестърн с неговото участие. По повод премиерата на „Съли: Чудото на Хъдсън“ – филм, който препоръчваме, ако ви се гледа технически изпипан филм за съвременен герой на Америка – ние сме селектирали пет великолепни филма, режисирани от Истууд. Може да си изберете всеки един от тях и няма да сбъркате.